Din cauza taxei lui Voica – Turiştii din Săcelu riscă amenzile poliţiştilor rutieri

148

DSCN0884Zeci de autoturisme erau parcate în zilele de week-end de o parte şi de alta a străzii, la intrarea în staţiunea balneoclimaterică Săcelu. Turiştii au preferat să-şi lase maşinile în afara staţiunii, evitând astfel să achite taxa de intrare, în valoare de 10 lei.

Şoferii aflaţi în trafic prin zonă riscă, însă, să fie sancţionaţi de poliţiştii rutieri, care stau la pândă să îi prindă pe cei care încalcă regulile de circulaţie.

Mai mulţi conducători auto au fost traşi pe dreapta şi sancţionaţi după ce au depăşit pe linia continuă, în zona staţiunii Săcelu. Poliţiştii susţin că respectă legea şi că trebuie să o aplice în cazul celor care o încalcă. Cei care s-au ales cu permisul auto suspendat spun că au fost nedreptăţiţi şi DSCN0882că nu aveau cum să nu depăşească linia continuă, atât timp cât de o parte şi de alta a carosabilului erau maşini parcate.

Şoferii îl condamnă pe primarul Voica

Conducătorii auto care au avut ghinionul de a fi opriţi de agenţii de poliţie aruncă vina pentru cele întâmplate pe edilul Ion Voica. „De când a pus primarul taxa de staţiune, oamenii lasă maşinile în stradă ca să nu plătească 10 lei la intrare. Vedeţi şi dumneavoastră ce este aici la sfârşit de săptămână; maşini parcate pe sute de metri, dacă nu mai mult. Şi cum să nu treci peste linia continuă, dacă sunt maşini pe ambele părţi ale străzii? Erau poliţiştii aici şi m-au oprit. Numai Voica e de vină!”, declara revoltat un şofer. Până să găsească un vinovat pe care să-l tragă la răspundere, cei sancţionaţi s-au conformat şi, mulţi dintre ei, promit să evite zona pe cât posibil, în viitor.

Mulţi turişti în staţiune

Deşi numărul celor care intră în staţiunea Săcelu cu autoturismele nu este foarte mare, totuşi plaja nu duce lipsă de turişti. În week-end abia dacă mai aveai unde să-ţi întinzi prosopul pe nisipul din Săcelu. Bazinele erau şi ele pline. Şi comercianţii de produse specifice sezonului confirmă că numărul turiştilor este îmbucurător, crescând şi încasările lor pe măsura vizitatorilor. „În general, oamenii vin pregătiţi cu tot ce le trebuie pentru plajă, dar mai cumpără şi de la noi câte ceva. Chiar dacă treaba nu merge aşa cum ne-am dori, ne bucurăm că sunt mulţi turişti şi cu cât sunt mai mulţi, cu atât ne creşte şi nouă vânzarea”, declara o vânzătoare. Vremea frumoasă, dar şi proprietăţile curative ale apelor din bazinele de la Săcelu sunt motive suficiente pentru ca turiştii din judeţul nostru, dar şi din alte colţuri ale ţării, să petreacă week-end-urile, sau câteva zile în această staţiune. Sezonul estival încă nu s-a sfârşit şi, în ciuda taxei de intrare, cu siguranţă mulţi turişti se vor relaxa la Săcelu şi în perioada următoare.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here