Din cauza fraierilor, spălături pe cap cu Băsescu?!

217

Chiar aşa, ce să ne aşteptăm la lucruri bune din partea năimiţilor de la Curtea Constituţională a României atâta vreme cât românaşii noştri, săracii, au preferat să stea la mici şi bere ori pe plaje şi nu s-au dus la referendum. În ceea ce-i priveşte pe cei de pe Litoralul românesc, nu mi se pare de bun simţ să ajungă la coadă la Secţiile de votare cu o jumătate de oră, ori cu numai zece minute înainte ca acestea să se închidă! Greşeli s-au făcut de la cel mai înalt nivel până jos, la talpa ţării.

Avea toate motivele să-şi râdă-n barbă Traian Băsescu – preşedintele încă suspendat la ora la care scriu – atunci când susţinea că preşedintele interimar Crin Antonescu putea să nu promulge nenorocita de lege cu obligativitatea prezenţei la urne a 50% plus unu din numărul persoanelor înscrise pe lista electorală. Oi fi eu admiratorul oratorului admirabil care este Crin Antonescu, om cu bogată cultură şi enorm bun simţ, başca răbdarea cu care nu se aruncă orbeşte nici măcar când este jignit de acelea care jigneşte şi terfeleşte pe toată lume. Inclusiv poporul român. Că doar de aia l-a dat afară, în decembrie 2004, pe bunul român şi scriitor de valoare Augustin Buzura şi a pus în loc, pe feuda ICR, unul de-al lui, pe Horia Roman Patapievici. Cel care-a aruncat lături pe limba română, pe Mihai Eminescu şi pe România. Prima destituire şi prima numire ale Băsescului l-au prezentat ţării întregi ca pe un Braunovici sadea. Ar fi multe de spus, iar la această oră nu cunosc toate dedesubturile şi gândurile neroade ale membrilor Curţii Constituţionale. O Curte căreia i-a făcut curte, pe vremea când era preşedinte-jucător, însuşi Traian Băsescu în persoană. I-a numit pe vreo cinci! membri dintre aleşii lui. Iar preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, e un neica nimeni printre judecători. Provenind dintr-un fost politician, chiar simplu deputat, al actualului PDL! Cert este că pe 27 iunie 2012, Curtea Constituţională a României conchidea: „Conform ultimului recensământ, populaţia României a scăzut în număr considerabil!” Perfect normal. Păi atunci de ce nu ţine seama de datele recensământului din 2011? Şi de ce se ia după un ministru de Interne, Ioan Rus, apropiat al PDL şi UDMR. Nu sunt şi n-am fost niciodată votantul lui Ion Ilici Iliescu, cu excepţia greşelii asumate din 20 mai 1990, dar fostul preşedinte al României şi al PSD i-a reproşat lui Victor Ponta alegerea acestui Rus Ioan ca ministru de Interne. Să fie Ioan Rus, cumva prietenul din umbră ce i-a făcut jocul preşedintelui suspendat? Şi ce tace primul ministru Victor Ponta? De ce nu le transmite celor de la CCR adresa pe care-a primit-o de la Institutul Naţional de Statistică? Ce jocuri fac, dacă într-adevăr le fac, Victor Ponta şi Ioan Rus? Repet, suntem la mâna CCR din pricina unor fraieri. La alegătorii ce n-au mers la urne mă refer. Nu-mi pot permite să-i bag în aceeaşi oală pe Victor Ponta şi pe Ioan Rus. USL a făcut o sesizare la CCR, dar nu o dă publicităţii, chipurile, din respect pentru Justiţie. Nu cumva din prea mult respect, şi cu o Curte Constituţională compromisă vom ajunge iarăşi la mâna lui Traian Băsescu? Şi ne vom spăla pe cap cu el încă mult şi bine.
Ion Predoşanu

P.S. Măcar presa internaţională: Deutsche Welle, Wall Street Journal, Financial Times, New York Times, Le Figaro şi Le Monde titrează toate cam acelaşi lucru: „Dacă Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni, legitimitatea sa ca Preşedinte este anulată de cele 7,4 milioane de voturi împotrivă! Sau cum ar zice un gazetar dâmboviţean „e ca şi cum din 7,4 milioane de piepturi s-ar striga la unison „Ieşi afară, javră ordinară”(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here