Din cauza exceselor alimentare, 300 de gorjeni au ajuns la UPU

262

Aproximativ 300 de gorjeni au ajuns direct la spital după ce au făcut exces de alcool şi alimente. Alţii, prinzând curaj după ce au întrecut măsura la băutură, au sărit la bătaie, ajungând tot la UPU pentru a li se acorda primul ajutor.

La Unitatea de Primiri – Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-a lucrat la foc continuu în perioada sărbătorii Naşterii Domnului. Începând din 24 decembrie, până pe 27, inclusiv, aproximativ trei sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. „În perioada 24-27 decembrie au fost aproximativ 300 de prezentări la UPU. Diagnosticele cele mai întâlnite au fost: intoxicaţii acute cu etanol, colici biliare şi agresiuni”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Pentru că au vrut să petreacă din plin sărbătoarea Naşterii Domnului, mai mulţi gorjeni au făcut excese alimentare, dar şi alcoolice. Aşa se face că, unii dintre aceştia, care nu au mai suportat efectele negative ale depăşirii limitelor în ceea ce priveşte consumul de băuturi alcoolice, au ajuns pe mâinile medicilor chiar în ziua de Crăciun. Dat fiind faptul că se apropie Revelionul, medicii le recomandă gorjenilor cumpătare şi să nu abuzeze nici de alimentele greu digerabile şi nici de băuturile alcoolice.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here