Din 56 de proiecte culturale depuse de județul Gorj, 47 sunt eligibile

280

Secretarul de stat în Ministerul Culturii, şef al Departamentului Identitate Naţională, Paul Claudiu Cotîrleţ, a declarat, luni, la Târgu-Jiu, că la nivel naţional au fost acceptate 2.200 de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri, pentru care Guvernul a alocat suma de 150 de milioane de lei. Din cele 56 de proiecte depuse de instituţiile din judeţul Gorj la Ministerul Culturii, au fost declarate eligibile 47.

Potrivit secretarului de stat Paul Claudiu Cotîrleț, din cele 56 de proiecte depuse de instituţiile din judeţul Gorj la Ministerul Culturii, au fost declarate eligibile 47, printre acestea numărându-se cele ale Primăriei Târgu-Jiu, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Consiliului Judeţean, Muzeului Judeţean, Bibliotecii Judeţene, precum şi cele ale mai multor primării din judeţ. “În total sunt 2.200 de proiecte acceptate, 47 sunt în judeţul Gorj, sunt conferinţe, expoziţii, reabilitări, reconsolidări, construcţii de monumente noi. Ne bucurăm de sprijinul Guvernului, suma este de 150 de milioane de lei la nivel naţional, nu vă pot spune încă suma pe judeţul Gorj, dar va fi considerabilă”, a declarat Paul Claudiu Cotîrleţ, secretar de stat în Ministerul Culturii, şef al Departamentului Identitate Naţională.
Cotîrleț a precizat că Programul “Acces Centenar” va debuta în luna februarie, iar suma alocată va creşte faţă de anul trecut: “Programul ‘Acces Centenar’ va debuta în luna februarie, este dedicat ONG-urilor şi asociaţiilor, noi săptămâna următoare clarificăm paşii ce trebuie a fi urmaţi, în genere vor fi cei de anul trecut, de la prima ediţie, doar suma cred că va fi modificată, va fi una mult mai mare. Vă pot spune suma – 50.000 de lei era maximul data trecută, acum sperăm cel puţin la 100.000 de lei”. Secretarul de stat în Ministerul Culturii, şef al Departamentului Identitate Naţională, Paul Claudiu Cotîrleţ a fost prezent, luni, la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, unde a avut loc Ziua Culturii Naţionale, în cadrul căreia s-a desfăşurat deschiderea oficială a Programului cultural “2018 – Centenarul Marii Uniri”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here