Dimensiunile afişelor electorale, sesizate la BEJ Gorj

725

Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Gorj au soluţionat de-a lungul primei săptămâni de campanie electorală mai multe sesizări venite din partea competitorilor electorali. Respectiv din partea USL şi din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu(PPDD) care semnalau ilegalităţi cu privire la dimensiunea afişelor electorale.

Trei sesizări au fost depuse la Biroul Electoral Judeţean Gorj pe parcursul primei săptămâni de campanie electorală. Potrivit Mădălinei Lungănoiu, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Gorj, dimensiunea afişelor a creat disensiuni între competitori.
“În cursul zilei de sâmbătă, Biroul Electoral Judeţean întrunit în componenţă majoritară, a soluţionat două sesizări din partea USL şi din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu care reciproc sesizau faptul că partidul advers avea poziţionate pe panourile de afişaj special, amenajate de primar în municipiul Târgu-Jiu, în unele locuri, nu în toate, afişe a căror dimensiune depăşea dimensiunea maximă prevăzută de lege de 500 pe 300 milimetri. Cu unanimitatea celor prezenţi Biroul Electoral Judeţean a decis să impună primarului municipiului Târgu-Jiu să dea jos afişele din acele locuri în care există”, a precizat preşedintele biroului, Mădălina Lungănoiu.

Nu doar partidele politice au sesizat BEJ Gorj
„O altă sesizare pe care am avut-o la Biroul Electoral şi a fost soluţionată, venea din partea CEZ distribuţie care ne-a adresat rugămintea de a face un apel la populaţie şi la competitorii electorali, pentru a evita afişajul pe intrările în transformatoare pe stâlpii de înaltă tensiune sau să optureze avertismentul pericol de electrocutare pentru că se pot întâmpla lucruri neprevăzute”, a conchis Mădălina Lungănoiu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here