DIICOT: Bărbat prins în flagrant cu droguri de risc, la Târgu Jiu! Arestat pentru 30 de zile

4258

La data de 03.06.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc, anunță DIICOT într-un comunicat de presă.

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 02.06.2022, inculpatul a fost prins în flagrant de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, după ce acesta predase unui angajat al unei societăți de transport internațional două cutii din carton în care se aflau mai multe blistere cu comprimate de Rivotril – medicament ce conține ca substanță activă Clonazepam (17.470 de bucăți) și Ksalol – medicament ce conține ca substanță activă Alprazolam (106.065 de bucăți), bunuri cu o valoare de piață de aproximativ 600.000 euro.
Totodată, cu ocazia constatării infracțiunii flagrante au fost identificate și ridicate sumele de 1500 Euro și 1950 lei.
”Precizăm că, Alprazolam și Clonazepam, substanțe ce se regăsesc în comprimatele de Ksalol și Rivotril, fac parte din categoria drogurilor de risc, conform Tabelului-Anexă nr. III din Legea nr. 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare.
În cauză, s-a reținut faptul că, inculpatul a preluat, deținut și a transportat drogurile de risc din orașul Târgu Cărbunești în municipiului Târgu Jiu, unde au fost încărcate într-un autocar cu destinația Norvegia, în vederea comercializării pe teritoriul acestei țări.
Fiind sesizat la data de 03.06.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a admis propunerea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj și a dispus arestarea pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”, mai arată procurorii în comunicatul de presă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here