Dificultăţi cu valorificarea bunurilor sechestrate de Fisc

589
marfa confiscataDirecţia de taxe şi impozite Târgu-Jiu nu are succes în valorificarea maşinilor şi bunurilor puse sub sechestru de la datornici. Şefa instituţiei respective, Mariana Budulan, are în faţa sediului un Mercedes pe care încearcă de o jumătate de an să îl vândă, fără să reuşească acest lucru.

Maşina consumă peste 20 de litri de motorină la suta de kilometri, iar impozitul anual pentru ea ajunge la 3000 de lei. Budulan spune că nimeni nu a fost interesat de Mercedesul respectiv, deşi preţul a scăzut la 10.000 de lei, suma iniţială pentru care fusese scos la vânzare fiind dublă.

Direcţia de Impozite şi Taxe Locale are de recuperat de la datornici peste 2 milioane de lei. Instituţia a mai confiscat şi alte autoturisme, dar tot fără să reuşească să le vândă. Inspectorii de la fisc au ridicat de la un taximetrist cu datorii la buget o maşină de spălat şi un fier de călcat, fără ca bunurile respective să fie transformate în bani. Budulan spune că mai mult o costă anunţurile de mică publicitate cu vînzarea maşinii de spălat decât banii pe care i-ar putea lua pe aceasta, motiv pentru care aşteaptă să vadă dacă apare cineva interesat de o astfel de achiziţie.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here