În prezent, să joci în cazinouri este mai ușor ca niciodată. Fără nicio îndoială, este cea mai bună perioadă din istoria jocurilor de noroc din toate punctele de vedere: accesibilitate, ofertă de jocuri, informații, varietate a cazinourilor etc.
În urmă cu zeci de ani, nimeni nu își imagina că va sta acasă, cu un dispozitiv în mână, că va juca ruletă și va câștiga bani. În trecut era o adevărată aventură doar să ajungi într-un cazinou, iar acum lucrurile sunt atât de simple încât aproape oricine își dorește poate juca. Jucătorii pot încerca jocuri pe bani reali, dar și diverse variante gratuite, cum ar fi de exemplu păcănele demo. Aceste oportunități îi ajută pe utilizatori să cunoască jocul și regulile sale, fără niciun risc, înainte să joace pe bani adevărați.
Datorită internetului, acum este foarte ușor și să te informezi asupra strategiilor de joc pe care le poți utiliza ca să îți îmbunătățești stilul de joc și să ai șanse mai mari de a obține profit în urma unei sesiuni de joc.
Strategia Martingale este unul dintre cele mai cunoscute sisteme de pariere și este folosită în mod special la jocul de ruletă. Este o strategie veche, care a fost inventată și pusă în practică pentru prima dată în secolul al XVIII-lea.
Cum funcționează Strategia Martingale
Pe scurt, atunci când joci după regulile Strategiei Martingale, trebuie să dublezi pariul de fiecare dată când pierzi. În momentul în care câștigi, o iei de la capăt și pariezi suma inițială, adică cea de la primul pariu. Scopul acestui sistem de pariere este recuperarea tuturor pierderilor anterioare și obținerea unui profit egal cu cel puțin valoarea pariului inițial.
Iată un exemplu concret pentru o mai bună înțelegere a acestui sistem. Începi cu un pariu de 1 leu, pierzi, ceea ce înseamnă că următorul pariu este 2 lei. Pierzi din nou, deci pariezi 4 lei. Până acum ai pierderi totale de 7 lei. Pariezi și a patra oară suma de 8 lei și câștigi. Deci, ai obținut un câștig total de 8 lei, adică ai recuperat pierderea de 7 lei și ai obținut un profit de 1 leu (valoarea pariului inițial).
Este o strategie riscantă, de tipul progresiv negativă, care necesită atenție și un bun management al bankroll-ului pentru a nu rămâne rapid fără bani.
Acum că este foarte clară această strategie, să vedem ce diferențe există între Strategia Martingale și alte sisteme de pariere:
Sistemul D’Alembert
Se consideră că prezintă un risc mai scăzut decât Strategia Martingale, dar recuperarea pierderilor este mai lentă. Este recomandat pentru jucătorii care sunt adepții unui stil de joc mai moderat și mai conservator.
Sistemul D’Alembert funcționează în felul următor: începi cu o sumă fixă la pariul inițial (10 lei, de exemplu) și mai crești pariul cu o unitate doar când pierzi. Să presupunem ca ai pierdut la primul pariu, deci a doua oară trebuie să pariezi 20 de lei și pierzi din nou, deci pariezi a treia oară 30 de lei, dar acum câștigi. Atunci când pariezi, scazi valoarea mizei următoare cu o unitate, deci vei paria 20 de lei. Acest șir continuă până când obții profit.
Sistemul Fibonacci
Este o strategie de pariere cu un risc mediu și cu o creștere graduală a valorii pariurilor. Este potrivită pentru jucătorii care caută un sistem cu o creștere a mizelor mai puțin drastică decât în cazul Strategiei Martingale.
Sistemul Fibonacci se bazează pe celebra succesiune Fibonacci, utilizată în matematică. Șirul de numere Fibonacci presupune că fiecare număr este suma celor două precedente (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13 etc.).
Când se aplică la jocurile de noroc, jucătorul își stabilește un șir de numere care poate fi, de la 1 la 13 ca în exemplul de mai sus. Poți alege să începi șirul de numere de la 5 sau 13 sau orice alt număr. Pariul inițial este egal cu primul număr din șir, deci 1 în cazul de față. Dacă pierzi, valoarea pariului se mută la următorul număr din șir, iar în caz de câștig te muți înapoi cu două numere din șir. Se continuă acest mod de pariere până când epuizezi șirul de numere.
Sistemul Labouchere
Este destinat jucătorilor cărora le place să parieze pe baza unui sistem flexibil și personalizat. Este riscant din cauză că devine complex la un moment dat și necesită pariuri mari.
Sistemul Labouchere presupune crearea unei secvențe de numere care se adună la profitul dorit. Poți crea o secvență precum aceasta: 1, 2, 3, 4. Însumată obținem 10.
Pe baza secvenței create, plasezi un pariu format din suma primului și ultimului număr din șir. În cazul de față, 1 + 4 = 5. Dacă câștigi, ștergi primul și ultimul număr din secvență, adică 1 și 4 și mai rămâi cu 2 și 3. Dacă pierzi, adaugi suma pariului pierdut la finalul șirului de numere, adică 5. Continui până când toate numerele din secvență sunt șterse sau când decizi că este momentul să te oprești.
Concluzie
Când folosești toate aceste strategii de pariere trebuie să fii foarte atent la riscurile pe care le implică. Pentru a reduce cât mai mult posibilitatea de a pierde sume mari de bani într-un timp foarte scurt, trebuie să ai un bun management al jocului, al timpului și al banilor. Nu uita să joci responabil!
Aplică strategia potrivită bugetului de care dispui. De exemplu, dacă ai o sumă modică de bani nu este indicat să folosești Sistemul Labouchere, ci mai degrabă Sistemul Fibonacci.