Diferențe majore între pontajele CFL-iștilor, pontajele electronice și fișele de salarii la o carieră a CEO! Câteva sute de mineri de la Lupoaia, afectați

1701

Minerii care au lucrat șapte zile din șapte și în timpul sărbătorilor legale, furați la plata orelor muncite
Sesizare la ITM Gorj pentru că salariaților de la Carierele Lupoaia și Roșiuța nu li s-ar fi acordat drepturile pe orele suplimentare și de weekend(de repaus săptămânal)

Timp de doi ani de zile, minerii de la CE Oltenia ar fi fost furați la plata zilelor muncite suplimentar, în zilele de sărbători legale ori libere. O spune liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, care a sesizat recent la Ministerul Muncii această problemă gravă, care nu ar fi fost luată în seamă de oficialii CEO. Liderul a exemplificat în sesizarea făcută la București cu un pontaj al unui angajat al unității miniere, care era diferit de fișa de salariu al minerului din calculator. În pontaj se vede că omul muncea într-o anumită zi, iar în pontajul de pe calculator figura în zi liberă suplimentară, ziua în cauză fiind neplătită. Situația s-ar regăsi la aproape tot personalul productiv din această unitate minieră.

Greșeala sesizată ministrului Muncii nu este, în opinia reclamantului, o eroare a personalului TESA al unității miniere, ci un lucru premeditat făcut să aducă un câștig financiar companiei, pe un prejudiciu făcut personalului puțin din producție. Bunoaica cere ministrului trimiterea unei echipe de control la CEO pentru a verifica dacă situația sesizată la Lupoaia se regăsește și la restul personalului productiv din companie și să ia măsurile care se impun.
Deja, compania este în vizorul Corpului de Control al premierului, care desfășoară de luna trecută o amplă verificare la compania aflată în portofoliul Ministerului Energiei. “Cred că situația de la Lupoaia se regăsește la toate unitățile miniere ale companiei, minerii nefiind plătiți pentru zilele de sărbători legale muncite, mai ales în luna decembrie. Această procedură mascată acoperă lipsa acută de personal și face economie pentru CEO pe spinarea minerilor. Sper ca persoanele vinovate să plătească. Persoanele unde s-au depistat astfel de erori au cerut CEO îndreptarea situației și tragerea la răspundere a celor vinovați”, a mai spus Bunoaica.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here