Dictatura cinică pledează pentru cenzura presei

370

basescu-bocDin vremuri imemorabile cărturarii (aşijderea cei care aparţin falnicului popor român) au pledat cu acribie şi neostoit pentru libertatea presei, înţelegându-i locul şi rostul deontologic-umanizant în societate. Presa este putere; presa barează calea cinismului, dictaturii, tiraniei şi arbitrariului.

Vaporeanul şi lacheii care-i cultivă dezmăţul ar trebui să silabisească substanţa convingerilor lui C.Bolliac: ”Nu poate fi stat liber, stat constituţional, fără libertatea presei”. Instrucţiunea publică, şcoala, biserica, mass-media sunt mijloace incomensurabile de acţiune pe care guvernul le are la dispoziţie( dacă n-ar fi condus de nişte primitivi închipuiţi) pentru propăşirea materială, morală, culturală şi intelectuală a poporului. Presa este chemată, prin statutul ei, să consolideze democraţia şi să repudieze dictatura, să pună la stâlpul infamiei mitocănia, barbaria şi să deschidă ochii minţii celor care iubesc omul şi nevoile lui de adevăr şi moralitate, de bine şi frumos, sfinţenie şi pioşenie, libertate şi onestitate. Din străvechi timpuri moştenim crezul lui Demostene: ”Nu poate fi nenorocire mai mare pentru oamenii liberi decât pierderea libertăţii cuvântului.”

Vulnerabilităţiile care ne-au dus în sapă de lemn

Vaporeanul, cu musca dictaturii pe chelie, ar trebui să ştie că libertatea nu constă în desfăşurarea fenomenelor şi proceselor socio-economice cum vrei tu, ci cum e drept şi logic să se întâmple. Acest matelot, întâmplător la Cotroceni, ar trebui să ştie că avem nevoie nu de corset şi mucegai pe capacitatea de a gândi a românilor, ci de libertatea de a vedea şi decanta binele din rău, grâul din neghină. ”Poporul liber este curajos, deschis, uman, loial.”(C.A.Helvetius)

Ştiţi de ce s-a ajuns ca un număr însemnat de firme private să dea faliment în 2009 şi 2010, aruncând în şomaj circa 600.000 de oameni, şi de ce, în acest an, se vor tăia salariile bugetarilor cu 25 %, unele îndemnizaţii vor fi şterse de pe răbojul umanismului şi vor creşte diferite impozite şi biruri, dar şi numărul şomerilor şi ca un corolar, se va diminua nivelul de trai al cetăţenilor României ? Cunoaşteţi cauzele sărăciei, foamei, genocidului social ce va sugruma poporul român? Temeiul trebuie căutat în vulnerabilităţile României descoperite de ”vrăjitorul” Traian Băsescu-Mama Omida nu alta.

Care ar fi primele vulnerabilităţi care ne-au adus în sapă de lemn ? Primul loc îl ocupă incompetenţa şi reavoinţa marinarului hă-hă-hă şi a guvernelor lui Bulă-Boc, dirijate nemijlocit de acest matelot specialist în parâme, noduri şi acostări. Să rememorăm cum descreieratul matelot ne asigura că nu există niciun pericol dinspre criza financiară şi economică mondială. Hă-hă-ilă asigura că nu avem nevoie de împrumut de la FMI, pentru că România se poate descurca şi singură. Ne-a declarat vesel şi în necunoştinţă de cauză că el nu-şi pune problema unui program socio-economic pentru scoaterea ţării din criză. Având în frunte un asemenea preşedinte iresponsabil şi echivoc, cu manifestări anticonstituţionale, tiranice şi dictatoriale încă de la alegerea sa, România nu putea fi decât o ţară vulnerabilă, cu o conducere smintită şi uşor criticabilă. Încăpăţânarea promovatului în fotoliu de la Cotroceni de a menţine la putere pe acelaşi Bulă-Boc, răsturnat de Opoziţia parlamentară printr-o moţiune de cenzură tocmai datorită incapacităţii sale şi clientelismului politic, a făcut România şi mai rănită.

Preşedintele calcă în picioare Constituţia

De curând, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării-organism constituit în exclusivitate din instituţii şi persoane înfeudate lui Tr.Băsescu- a elaborat o Strategie naţională de apărare a ţării, în care au fost evaluate riscuri şi vulnerabilităţi. Să nu vă imaginaţi că printre vulnerabilităţi au fost subliniate cele legate de persoana smintitului preşedinte şi a liderilor ireverenţioşi ai partidului său, PDL, pe care fără onoare îl conduc, de faptul că preşedintele României nesocoteşte frecvent Constituţia. (Recent, şi-a asumat dreptul de a impune conducerii PDL să-şi aleagă trei vicepreşedinti-pentru că aşa vrea el.)

Nicidecum! Neica BĂSE e Tătucul, Salvatorul Naţiunii, Cârmaciul din Carpaţi, Vaporeanul care a prădat flota României, omul care aduce sărăcia, foamea şi genocidul social.

Una din principalele vulnerabilităţi ale României o constituie libertatea presei- ne avertizează matelotul Băsescu. Anume: după criza organizată, vine vulnerabilitatea pe care o reprezintă ”fenomenul campaniilor de presă la comandă, cu scopul de a denigra instituţiile statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora; presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice, în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului.”

Băse – Tătucul serviciilor secrete

Se poate observa lesne că termenii folosiţi sunt vagi şi confuzi-mai exact: imprecişi, lăsând loc multor posibilităţi de interpretare. Interpretarea realizată de cine ? De ce cap patrat ? Conform aceleiaşi strategii, această grijă revine ”serviciilor” şi Tătucului BĂSE. Este facil de deformată realitatea ”campaniilor de presă”, fiindcă termenul ”defăimare” este ambiguu. În privinţa informaţiilor false, să rememorăm că nu presa a minţit despre starea socio-economică a României: au minţit ca nişte cocote neruşinate neica BĂSE şi Guvernul manechinului Boc, după cum au mărturisit matelotul descreierat, dar şi unii imbecili din staful specialistului în cositul gramineelor.

Este cunoscut locul şi rostul presei de critic al Puterii, rol care face parte din elementele de bază ale democraţiei. Viaţa dovedeşte că afirmaţiile din mass-media sunt îndeobşte corecte, complete, oneste şi dezinteresate( să nu mint-sunt şi destui fripturişti lătrăi, lăpădături şi ciolănari). Dar de aici şi până la a declara că supravegherea activităţii presei trebuie să fie în atenţia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării e o distanţă ce face casă bună cu cenzura şi dictatura, cu amputarea libertăţii în general, a libertăţii opiniei şi cuvântului în special. (Vaporeanul de la timonă să citească şi să se conformeze Titlului II din Constituţia României dacă vrea să nu fie un dictator caraghios şi iraţional-precum este de fapt). În fapt, toate câte se pot reproşa unor ziarişti şi instituţii mass-media, pot face obiectul justiţiei, ca oricare altă încălcare a legilor în vigoare. Depăşirea şi escaladarea acestui imperativ este identic cu cenzura presei, cu dictatura tiranilor răpuşi de raţionalitatea istoriei.

Matelotul şi libertatea presei

Nutresc convingerea că neica BĂSE nu este în stare ideatică să legifereze cenzura presei prin majoritatea sa parlamentară. Nu pot uita, însă, că specialistul în drept neconstituţional Bulă-Boc a declarat gnomic că îşi întemeiază amputarea salariilor şi pensiilor pe posibilitatea invocării articolului 53 din Constituţie, referitor la siguranţa naţională şi tulburarea ordinii publice.

Ameninţarea cu cenzura presei se înscrie pe nefericitele şi abominabilele coordonate ce pregătesc terenul pentru escaladarea conducerii totalitare, dictatoriale. Băsescu a deplasat, deocamdată, atenţia publicului larg de la responsabilitatea în faţa alegătorilor la pericolele pe care le poartă libertatea presei- nutrind oripilanta speranţă că oamenii se vor răzbuna pe mass-media pentru scăderea veniturilor şi căderea într-o mereu mai adâncă sărăcie materială, morală şi spirituală. Acest matelot cu iniţiative dictatoriale uită că libertatea cuvântului şi gândirii repudiază cârmuirea groazei, respinge tirania, nesocotirea dreptăţii şi arbitrariul cinicilor. Libertatea presei este o ipoteză a raţiunii fecunde, este unealta şi garantul progresului.

Prof. univ. Dr. Grigore Drondoe

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here