Dian stabileşte cu Cârciumaru cum rezolvă situaţia la Prigoria

261

dianLiberalii speră să se rezolve problema viceprimarului PSD de la Prigoria, printr-o discuţie între liderii celor două partide implicate, PSD şi PNL. Asta după ce Dian Popescu, liderul PNL Gorj a făcut public faptul că nu ştia nimic de intenţiile primarului PSD de a numi un viceprimar de aceiaşi culoare politică aici, cu atât mai mult cu cât liberalii nu au fost deloc consultaţi în această problemă. Dian îşi pune, de asemenea, speranţa şi că justiţia va dezamorsa schimbările survenite în şedinţa “surpriză” de Consiliu Local de la Prigoria.

 

Comuna Prigoria are de câteva zile un nou viceprimar. După ce fostul vice PDL, Angel Costoiu, a demisionat, Consiliul Local a votat pentru ca locul lăsat liber de către vicele pedelist să fie ocupat de un social-democrat şi nu de un liberal, cum ar fi vrut reprezentanţii PNL Gorj. “Într-adevăr acolo, primarul PSD de la Prigoria, pe care nu îl cunosc, nu a respectat decizia PNL de a exclude un consilier PNL, şi a pune pe ordinea de zi primirea unui alt consilier liberal. El nu a respectat decizia PNL, a lăsat acel consilier în continuare şi împreună cu el a votat un alt viceprimar tot al PSD, vechiul viceprimar PDL dându-şi demisia. Este o nerespectare şi a deciziei protocolului USL şi, mai mult decât atât. Juriştii şi instanţa vor dovedi însă că este ilegal, deoarece s-au folosit de votul acelui consilier PNL exclus. Acel consilier nu avea dreptul să voteze, trebuia schimbat prima dată consilierul, că erau hârtiile acolo de la PNL, şi după aceia, eventual, să supună la vot. Şi chiar şi aşa era imoral, deoarece postul trebuia să revină PNL-ului, nu spun că nu putea reveni PSD dar asta numai în urma unor discuţii iar PNL-ul să fie de acord cu asta”, a declarat, joi, Dian Popescu.

Soţul liberalei Iliescu, în cărţi

Primarul de la Prigoria, Emil Răgman, a susţinut, public, altceva, considerând că liberalii vroiau de fapt să îl pună în locul lui Costoiu chiar pe soţul şefei organizaţiei PNL Prigoria, adică pe Marcel Iliescu, care încă nu are calitate de consilier local. De altfel, Dian Popescu a criticat ieşirea în media a Iulianei Iliescu, soţia celui împricinat, deoarece liderul spera într-o decizie comună, în acest sens, în USL. “Sincer să fie, nu agreez acest lucru(n.r. prezenţa într-o emisiune TV a Iulianei Iliescu), deoarece acest scandal de la Prigoria trebuia analizat prima dată într-o şedinţă a USL şi ieşeam după aceia cu o poziţie în faţa presei”, a declarat Dian Popescu.

Linişte şi pace la judeţ

În ce privesc schimbările de la Prigoria, ori doctoriţa Iliescu nu bănuia nimic ori primarul PSD chiar a jucat pe degete întreg Consiliu Local, fapt pentru care nu va putea fi tras la răspundere. “Nici eu şi nici Cârciumaru nu am ştiut de existenţa acestui consiliu şi că va urma acest vot. Eu, personal, nu am ştiut, cu toate că doctoriţa Iliescu este membra Biroului, că va urma o şedinţă de Consiliu Local. Viceprimarul şi-a dat demisia şi nu exista pe ordinea de zi schimbarea viceprimarului, ci ordinea de zi s-a schimbat în timpul şedinţei. Nu am ştiut nici eu, nici Cârciumaru ce s-a întâmplat în seara respectivă. Eu am spus că va răspunde cine l-a pus şi cine îi va plăti salariul”, a declarat vizavi de şedinţa de Consiliu Local, Dian Popescu, acesta anunţând o întâlnire cu şeful PSD, pentru rezolvarea problemei “Prigoria”.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here