Dian şi Barbu, senatorii bine plătiţi la privat

353

Senatul României a făcut publice declaraţiile de avere ale politicienilor aleşi pe 9 decembrie 2012 într-o astfel de demnitate publică, dintre cei trei votaţi ai gorjenilor interesul pentru documentele respective fiind în cazul a doi dintre ei, celălalt, Toni Greblă, fiind deja un parlamentar cu vechime, averea sa rămânând aproape neschimbată în ultimii ani. În cazul social-democratului ar fi de remarcat poate doar că anul trecut acesta a reuşit să economisească la CEC suma de 70.000 de lei, veniturile sale salariale fiind de circa 55.000 de lei, la care se mai adaugă alţi 36.000 de lei din veniturile soţiei.

Dian Popescu şi Tudor Barbu, deşi s-au contrat la greu în campanie, au ajuns să împartă acelaşi colegiu, iar acum amândoi ies în evidenţă prin veniturile bune pe care le-au câştigat în mediul privat în care şi-au desfăşurat activitatea. Liderul PNL Gorj a fost remunerat la propria sa firmă cu vreo 40.000 de lei în ultimul an fiscal, mult mai mult,78.000 de lei, câştigând, ca director la OTV, senatorul PPDD Tudor Barbu. Acesta ar câştiga o bătălie în faţa lui Dian Popescu şi dacă ar fi să comparăm salariile nevestelor acestora, doamna Popescu primind prin indemnizaţia de creştere a copilului suma de 38.000 de lei, în timp ce soţia lui Barbu a încasat anul trecut nu mai puţin de 132.000 de lei ca manager la o firmă de telecomunicaţii.
Dacă îi comparăm pe cei doi senatori la capitolul maşini, putem vedea că, deşi prin oraş merge cu autoturisme scumpe, în declaraţia de avere Dian Popescu are un Renault din 1986. Tudor Barbu şi-a trecut, în schimb, la acest capitol, o Toyota cumpărată în 2010, an în care a şi fost fabricată. Barbu are şi bijuterii şi ceasuri în valoare de circa 25.000 de euro, precum şi o casă în construcţie, de 220 mp, în Bucureşti. Prin conturile sale bate însă vântul, lucru care nu se poate spune despre şeful PNL Gorj, acesta având 14.500 de lei economisiţi la BCR Banca pentru Locuinţe şi alţi 12.200 de euro, puşi deoparte într-un cont deschis în 2010. Dian Popescu are şi două credite, în valoare de 11.000 de lei, suma fiind o nimica toată, mai ales dacă ţinem cont că unul dintre credite este scadent vara aceasta. Senatorul liberal mai figurează în declaraţia de avere cu un apartament la Târgu Jiu, o cabană la Rânca şi o casă moştenită la Bărbăteşti, localitate în care a moştenit şi peste 35 de hectare de pădure.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here