Dian primeşte un “la revedere” de la conducerea PNL

316

Eliminarea lui Dian Popescu din PNL Gorj a devenit o chestiune de zile. Cel puţin asta spun liderii partidului care, luna viitoare, vor fi, în sfârşit, tranşanţi cu liberalii care au probleme cu legea. Excepţie nu face copreşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, care a reuşit până acum să fenteze statutul organizaţiei, deşi se încadra la o pierdere măcar a funcţiei politice. De luna viitoare însă, Dian va fi suspendat temporar din PNL Gorj, fapt care va duce instant şi la pierderea funcţiei de la nivelul partidului.

Dian Popescu îşi numără zilele în care mai ocupă funcţia de copreşedinte al PNL Gorj, asta deoarece, în sfârşit, liderii partidului au decis să-şi ia mâna de pe corupţii formaţiunii politice, indiferent că fac parte din PDL sau din vechiul PNL. A declarat-o de altfel destul de tranşant secretarul general al PNL, Marian Petrache, care a spus, vineri, la Botoşani, că toţi membrii organizaţiei care au probleme cu justiţia vor fi sancţionaţi de partid în urma modificării statutului formaţiunii.

O nouă modificare de statut
De altfel, potrivit lui Petrache, Consiliul Naţional al PNL, care se va reuni, în luna mai, va modifica Statutul partidului, care va prevedea sancţiuni pentru toţi membrii care sunt urmăriţi penal sau condamnaţi. “Cei asupra cărora începe urmărirea penală îşi pierd în primă fază funcţiile politice. Cei care sunt condamnaţi în prima instanţă îşi pierd calitatea de membru temporar. Sunt mai mulţi paşi care sunt indicaţi cu claritate, astfel încât să nu fie niciun dubiu”, a afirmat Petrache. Acesta a subliniat că sancţiunile vor fi dictate în cazul oricărui membru, indiferent de fapta săvârşită. “De data asta nu mai e cu corupţie şi fără corupţie. Indiferent de faptă. Dacă eşti condamnat, la revedere!”, a adăugat secretarul general al PNL, mesajul fiind şi pentru urechile celor aflaţi în situaţiile prezentate de liderul partidului. Adică şi pentru Dian Popescu, condamnat pe fond în dosarul privind lucrările de la Baza Sportivă din Peştişani.
Petrache a participat, vineri, la Botoşani, la prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean al vechiului PNL, în calitatea sa de preşedinte interimar al filialei.

Iordache vrea locul lui Dian Popescu
De altfel, pentru că viitorul lui Dian Popescu este cunoscut de membrii vechiului PNL Gorj, tot mai mulţi liberali sunt dispuşi să preia cârma organizaţiei şi funcţia de copreşedinte al întregului PNL, asta pentru a ajuta partidul pentru alegerile care vor avea loc anul viitor. Este şi cazul liderului PNL Turceni, Ion Iordache, care şi-a manifestat public interesul de a prelua locul lui Dian. Spune însă că se va implica în acest demers doar dacă va avea acordul tuturor colegilor săi şi, evident, dacă Dian nu va mai fi în actuala funcţie. “Dacă toată lumea se va aşeza la masă şi va ajunge la concluzia că trebuie să fiu eu ăla care ajută PNL-ul să trecem de perioada asta. Altfel nu mă interesează. Eu ştiu că acum este Dian Popescu…”, a declarat Iordache. Afaceristul susţine că nu îşi face probleme în legătură cu o eventuală colaborare cu Dan Vâlceanu, asta deoarece pentru binele PNL-ului este dispus să lucreze şi cu “prieteni şi cu duşmani”.

Leuştean, un alt pretendent
Primarul de Novaci, Dumitru Leuştean, este un alt liberal care ar putea prelua funcţia lui Dian, în ciuda spuselor unora dintre cei rămaşi aproape actualului preşedinte. Mădălina Ciolocoi este una dintre persoanele care i-a rămas fidele lui Dian Popescu, declarând că şi o modificare de statut va avea şi regulament de aplicare, iar în acesta se va anticipa, în opinia sa, că noile prevederi nu se vor aplica retroactiv. Ciolocoi a avut grijă să sublinieze că Dian este încă preşedinte al partidului, motiv pentru care nu a făcut pronosticuri şi despre cei care ar avea şanse să-i ia locul. De altfel, Ciolocoi este conştientă că un alt preşedinte în locul lui Dian ar putea să o dea la o parte, cunoscută fiind credinţa acesteia în penalul de la cârma PNL Gorj. Din acest motiv, probabil, şi-a lăsat însă loc de întors în ceea ce îl priveşte pe Iordache, pe care l-a lăudat, vineri, pentru calităţile lui organizatorice.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here