Dian Popescu sesizează “epurări politice” după ameninţarea cu demiterea pentru Braia

136

Şeful PNL Gorj, Dian Popescu, crede că după destituirea liberalului Cosmin Ceauşescu, demis în mod incorect din funcţie, ameninţările la adresa liberalului Alexandru Braia, directorul Carierei Peşteana, sunt o dovadă clară că în cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO) se fac “epurări politice”. Dian Popescu declară astfel că a demarat la nivel central discuţii cu conducerea USL, legate de acest aspect, acesta considerând că Braia nu poate fi demis pentru că a acceptat intrarea în concediu şi libere a 36 dintre angajaţi. În opinia lui Dian Popescu, la alte cariere sunt mult mai mulţi angajaţi aprobaţi la libere dar, împotriva şefilor acestora, nu se iau măsuri. Poate şi pentru că sunt pesedişti…

Şeful CEO, Laurenţiu Ciurel, a ameninţat, joi, public, că liberalul Alexandru Braia de la Cariera Peşteana ar putea fi demis astăzi pe motiv că a lăsat liberi numeroşi angajaţi, asta în ziua protestului, oprind o zi producţia. Din acest motiv, a şi trimis la Peşteana o comisie internă care a anchetat dacă la unitate s-au aprobat 300 de astfel de solicitări constatând, în schimb, că doar 36 de angajaţi erau aprobaţi la libere şi concedii. Pentru acest fapt, Braia a fost văzut ca un infractor, deşi acesta nu a încălcat nicio lege sau normă internă care ar fi prevăzut că trebuie să interzică accesul angajaţilor carierei la aceste zile libere.

Ciurel s-a împiedicat şi de Ceauşescu
De altfel, după cele petrecute în cazul Cosmin Ceauşescu, demiterea lui Braia este previzibilă dar naşte însă nenumărate semne de întrebare. Există o prigoană a liberalilor în cadrul CEO? Se pare că da, la o concluzie similară ajungând şi Dian Popescu, şeful PNL Gorj, care susţine că nu se bagă în actul de management al lui Ciurel dar că cele întâmplate cu subalternii săi politici îl fac să creadă că la vârful Complexului Oltenia se practică epurări politice. “Anunţ de 6 luni că CEO merge în găleată. Şi senatorul Barbu a sesizat asta, deşi nu este de aici, şi a cerut bilanţul de la CEO. Pentru redresarea CEO văd însă că se dau afară doi directori liberali. Sunt de acord şi cu asta dacă mi s-ar da garanţii că CEO, după acest demers, s-ar redresa. Deşi mă îndoiesc”, a declarat Dian Popescu.

Discuţie lămuritoare cu Cârciumaru
Dian Popescu susţine că va avea o întâlnire cu Florin Cârciumaru, şeful PSD Gorj, pentru a se lămuri dacă PSD-ul acceptă sau solicită aceste epurări politice, în care cad victime numai şefii liberali din CEO. Dian nu se limitează doar la asta, susţine, că a demarat la nivel central discuţii similare, deoarece sunt mai mulţi nemulţumiţi în partid care au ridicat acestă problemă. “Voi avea o discuţie cu conducţie centrală a USL. Am demarat discuţii legate de epurarile politice din CEO”, a declarat Dian Popescu, care susţine acum, că după ce şi-a adunat o parte din informaţiile legate de cauzele care au dus la destituirea lui Cosmin Popescu de la Cariera Jilţ, a ajuns la concluzia că acesta a fost nevinovat.

Ameninţări publice pentru ca Braia să demisioneze
“Ciurel a ameninţat 4500 de mineri, public,.. normal că nu şi-a făcut probleme să-l ameninţe, public pe Braia cu demiterea”, a completat Dian Popescu care crede că şeful CEO nu are argumente pentru a solicita demisia ori pentrui a-l destitui pe şeful de la Peşteana. Asta cu atât mai mult cu cât l-a pus director peste o carieră cu probleme, şi unde a transferat foştii şefi din minerit şi energie, cu carnet PDL. Este vorba despre transferarea la Peşteana a lui Daniel Burlan, Tiberiu Trotea şi Gheorghe Leşu Daviţoiu.
Se aşteaptă astăzi decizia lui Ciurel vizavi de Alexandru Braia, directorul luat la ochi încă de la începutul mandatului de la Peşteana. Braia nu a avut însă nicio problemă cât a fost director al Carierei Roşia, unitate profitabilă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here