Dian Popescu, călcâiu’ lui Vâlceanu

212

Dan Vâlceanu, şeful ACL Gorj, are un punct vulnerabil în această campanie electorală, care foloseşte însă din plin social-democraţilor scorul acestora, în judeţ, urmând să fie şi mai ridicat decât la primul tur. Este vorba despre Dian Popescu, cel care a rupt în două ACL-ul, încă din primul tur, ca acum în cel de-al doilea să demonstreze că nu vrea să se implice, dimpotrivă. De altfel, chiar vineri, Dian Popescu, copreşedinte al ACL Gorj, şi Mădălina Ciolocoi, copreşedinte al organizaţiei judeţene de femei a Alianţei Creştin Liberale, au fost marii absenţi de la şedinţa internă de la Târgu-Cărbuneşti, în care reprezentanţii celor două partide au stabilit strategia de campanie pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Şeful PNL Gorj nu numai că nu a vrut să participe la şedinţa cu partenerii politici dar a şi contactat telefonic liberalii rugându-i să se nu ducă la Cărbuneşti. Singura care l-a ascultat orbeşte a fost însă doar Mădălina Ciolocoi. După acest incident, conducerea ACL Gorj nu s-a dezis de Dian Popescu.

În jur de 300 de membri ai Alianţei Creştin Liberale Gorj s-au întâlnit, vineri, la Târgu-Cărbuneşti, pentru a stabili strategia de campanie pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Potrivit reprezentantului biroului de presă al ACL Gorj, Denisa Şuţă, la întâlnirea de vineri seara de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Cărbuneşti fuseseră invitaţi să participe primarii şi consilierii ACL Gorj, dar şi liderii judeţeni ai alianţei.
Primarii şi consilierii au venit, mai puţin însă Dian Popescu, şeful PNL Gorj, cel care s-a delimitat deja de ACL, organizând o conferinţă de presă, săptămâna trecută, singur, la sediul organizaţiei liberale.
În cadrul conferinţei, Dian nu a uitat să-l pomenească pe partenerul său apropiat, Crin Antonescu, dar şi aportul pe care cel din urmă l-ar fi putut aduce în scorul de la prezidenţiale.

Dian şi-a sunat aleşii de câte trei ori
Probabil, pe motiv de “Crin Antonescu”, Dian nu a dorit să-şi asume eşecul de pe primul tur al prezidenţialelor din Gorj, unde Ponta a fost votat preşedinte de unul din doi gorjeni. Acesta nu a participat la şedinţă, iar potrivit multora dintre cei prezenţi, a contactat telefonic aleşii PNL pentru a le cere să nu meargă la întâlnirea organizată de Dan Vâlceanu. Pe unii i-a sunat şi de câte trei ori, dar apelul lui Dian nu a fost prea ascultat, dovedindu-se că acesta şi-a pierdut organizaţia din mână.
Cea care i-a urmat exemplul a fost Mădălina Ciolocoi, care a absentat şi ea de la analiza rezultatelor obţinute la turul întâi al alegerilor prezidenţiale şi de la stabilirea calendarului şi a acţiunilor care vor avea loc în cel de-al doilea tur de scrutin. La un calcul rapid, cam 5% dintre liberali au înţeles şi acceptat jocul lui Dian Popescu.
Chiar dacă nu şi-au dorit o rupere la vârful ACL Gorj, social-democraţii culeg roadele strategiei lui Dian, majoritatea localităţilor cu primari PNL, votând deja de la primul tur candidatul PSD.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Dian Popescu este un accident urat in istoria organizatiei judetene a PNL . Genul de om lipsit de scrupule,cu tupeu caracteristic borfasilor,un parvenit al tranzitiei. O descrie facuta de Plesu la adresa parvenitului se poate potrivi cu atitudinea lui Popescu ” aroganța aceea neșlefuită caracteristică indivizilor care se confruntă cu puterea la prima generație și care, la nivelul cuvântului, se manifestă sub forma jigniri “

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here