Dian Popescu aprobă bannerele lui Vâlceanu

150

Părerile în legătură cu campania anticipată începută de candidatul PDL pe Colegiul II de Deputaţi, Dan Vâlceanu, în USL Gorj, sunt împărţite. Astfel, dacă social-democraţii au sesizat incidentul cu bannerele lui Vâlceanu la Biroul Electoral Judeţean(BEJ) Gorj, liberalul Dian Popescu nu vede nimic greşit în promovarea făcută astfel de tânărul pedelist şi chiar le precizează colegilor candidaţi din USL să urmeze exemplul acestuia.

Candidatul PDL pe Colegiul II de Senat, Dan Vâlceanu, şi-a pus câteva bannere care îl înfăţişează, completate cu mesajul: “Suntem unici în Europa. Păstraţi tradiţiile şi obiceiurile populare. Consilier judeţean, Dan Vâlceanu”, la intrarea în localităţile Crasna, Polovragi şi Bengeşti-Ciocadia, aflate pe colegiul pe care candidează. Aceste bannere s-au amplasat pe drumurile judeţene, în intenţia ca Vâlceanu să fie cunoscut de viitorii electori. Bannerele nu conţin mesaje electorale şi nici culoarea politică a acestui candidat. Cu toate acestea, Mihai Weber, contracandidatul său de la PSD i-a făcut o sesizare la BEJ Gorj, solicitându-i să dea jos bannerele în cauză, pe motiv că aşa Vâlceanu şi-ar face campanie electorală. Dacă pesediştii gândesc astfel, nu la fel este şi optica liberalului Dian Popescu care a încurajat gestul făcut de Dan Vâlceanu şi chiar le-a transmis colegilor candidaţi din USL să urmeze exemplul candidatului PDL.

Felicitări pentru strategia lui Vâlceanu
“Nu este un start al campaniei. Eu îl felicit pe Dan Vâlceanu că a făcut acest lucru. Are o bună strategie, omul se prezintă înainte de campanie, nu are niciun mesaj, se prezintă ca persoană ca lumea să îl ştie. Eu cred că acest lucru trebuie să îl facă toţi candidaţii USL!”, a declarat Dian Popescu. Acesta a menţionat că i-a indicat chiar candidatei pe Colegiul IV de Deputaţi, Camelia Khraibani, să copieze strategia lui Vâlceanu în colegiul pe care candidează.
În ciuda îndemnului lui Dian Popescu, BEJ Gorj a hotărât ca bannerele în cauză să fie coborâte. Vâlceanu le poate însă amplasa din nou la intrarea în localităţi, la începutul lunii viitoare, odată cu începerea campaniei electorale. Până la debutul campaniei, Vâlceanu a anunţat că va contesta decizia BEJ Gorj la Biroul Electoral Central, deoarece el nu este oficial candidat la parlamentare, fiind doar un simplu consilier judeţean, aşa cum scrie şi pe bannerul în cauză.

Scrisoare lui Dian, fără plângere la BEJ
La finalul săptămânii trecute şi Dian Popescu s-a prezentat printr-o scrisoare, tip carte poştală, electoratului din Colegiul 1 de Senat. Dian susţine că demersul său nu a fost unul electoral. “Am luat startul campaniei dar nu financiar, dacă aţi observat. Am luat startul campaniei cum este normal. Nu trebuie să fiu criticat. Eu am trimis o fotografie şi pe spate le-am cerut cetăţenilor să îmi transmită printr-un mail ori la un număr de telefon care sunt problemele cu care se confruntă pentru că, pe baza acestor probleme, voi face proiectul cu care voi veni în faţa cetăţenilor. Am cerut sugestiile cetăţenilor, pe care le voi pune într-un proiect, proiect care vizează legislaţia pentru rezolvarea acestor probleme, pentru ca la final, după ce voi termina mandatul de senator, cetăţenii să aibă în faţă un document pe care să mă întrebe dacă mi-am dus la îndeplinire promisiunile”, şi-a explicat demersul, Dian Popescu. “Este o scrisoare de prezentare prin care cer cetăţenilor să îmi recomande şi să îmi spună problemele cu care se confruntă. Asta trebuie făcut permanent, discuţii cu cetăţenii, dar, deoarece eu nu eram decident caut să ajung acum decident să realizez ceva în acest judeţ”, a completat Popescu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here