Dian, nevoit să părăsească ALDE Gorj! A vrut director la o firmă de transport țiței, din subordinea Ministerului Energiei

409

Liderul ALDE Gorj, Dian Popescu, va părăsi, în următoarele zile, funcția de conducere a organizației politice din județul nostru, asta deoarece Ministerul Energiei i-ar fi pregătit un scaun, la o societate aflată în subordinea acestui organism ministerial. Dian va fi obligat astfel să renunțe la poziția politică, deoarece funcția din ALDE l-ar face incompatibil cu noua poziție de slujbaș la stat. Pentru a renunța la ALDE Gorj, Dian și-ar fi negociat dur plecarea la vârful filialei județene, spun surse de la vârful partidului, dar singurul lucru care l-a făcut să nu-și atingă țelurile fiind condamnarea sa cu supendare pentru corupție.

Numeroasele informații apărute în spațiul public în legătură cu schimbarea președintelui ALDE Gorj, Dian Popescu, sunt reale, liderul Călin Popescu Tăriceanu fiind de acord să-l îndepărteze pe fostul senator de la cârma organizației din județul nostru, fără a-l lăsa totuși din brațe pe cel care i s-a alăturat, printre primii, în acest program politic. Tăriceanu a rezolvat astfel ca Dian să ajungă salariat la o companie aflată în subordinea Ministerului Energiei, punându-l pe ministrul Toma Petcu să stabilească care va fi aceasta. Dian a încercat să-și negocieze plecarea solicitând funcția de director al SC CONPET, firmă specializată în transportul țițeiului, unde Ministerul Energiei deține 58,72% din acțiuni, dar solicitarea i s-ar fi refuzat, susțin surse politice.

Incombatibil cu funcția!
Dian a fost respins deoarece funcția era prea mare pentru capul său, știut fiind că acesta are o condamnare cu suspendare pentru fapte de corupție și un termen de încercare ce nu s-a finalizat încă. În locul funcției respective, i s-a propus o alta la o societate tot aflată în subordinea Ministerului Energiei pe care Dian ar fi acceptat-o, chiar dacă i s-a explicat că noul serviciu nu îi permite să dețină și funcția politică de la ALDE Gorj. În atare condiții, Dian pleacă “de bună voie” de la cârma ALDE Gorj, deși nu mai este un secret că viitoarea conducere a filialei gorjene l-a împins pe Dian din fruntea organizației, asta după ultima discuție extinsă, avută la București, cu Tăriceanu.

Filip, Iordache și Iriza, în noul for de conducere al ALDE Gorj
Robert Filip, primarul orașului Rovinari, edil care a demonstrat maturitate politică și administrativă în scurtul timp trecut de la preluarea mandatului, va fi cel care, cu siguranță, va prelua funcția de președinte al ALDE Gorj, după interimatul ce va fi asigurat de ministrul Toma Petcu. La cârma organizației Filip va fi secondat de Ion Iordache, fostul primar de Turceni, și de Scarlat Iriza, senatorul ALDE căruia i se datorează și creșterea partidului în sondaje la nivel de Gorj, Dian provocând doar repulsie politică, mai ales în rândul membrilor formațiunii politice din județul nostru. Schimbarea va fi benefică ALDE pe toate planurile, partidul urmând să crească în Gorj, spun lideri politici care sunt gata să treacă, masiv, în rândul simpatizanților partidului lui Tăriceanu.
ANAMARIA STOICA

2 COMENTARII

  1. Cum sa pui director la o intreprindere de stat pe unul condamnat pentru fraude , pe unul care si a falimentat si propriile firme? Ba guvernantilor , voi chiar sunteti nebuni ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here