Dian îngenunchează azi CL Peştişani, prin continuarea proiectului penal “Pavel Arena”

468

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Peştişani tronează astăzi proiectul de hotărâre iniţiat de către viceprimarul localităţii, Ilie Fuiorea, liberal la carnet privind continuarea proiectului “Pavel Arena”, iniţiat în 2008 şi nefinalizat nici la jumătatea anului 2013. Asta pentru ca firma Maserati, aparţinând senatorului Dian Popescu, şef politic al viceprimarului din Peştişani, să mai poată încasa nişte bani publici pentru o investiţie penală, judecată acum de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Pentru proiectul privind baza sportivă din Peştişani, situat la mare distanţă de centrul localităţii, mai precis la ieşire din Frânceşti, firma Maserati, aparţinând fraţilor Dian şi Gabriel Popescu, a încasat deja peste 2 miliarde de lei vechi. Asta în condiţiile în care, lucrarea ce trebuia finalizată în august anul trecut, nu s-a realizat decât parţial, iar în şantier bate vântul de o lungă perioadă de timp. Dar cum PNL-ul face cărţile la Peştişani, aici se respectă nu interesul de partid ci cel direct al şefului PNL Gorj, Dian Popescu. Senatorul, lider de organizaţie, este de altfel direct interesat să intre în posesia banilor pentru “Pavel Arena”, cu atât mai mult cu cât firma care se ocupă de lucrare are serioase probleme financiare, solicitând de altfel Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj înlesniri la plată.

Curent de un miliard
Şi ce trasează Dian la partid devine lege în Peştişaniul liberalului Ilie Fuiorea, membru de partid care respectă întocmai toate indicaţiile pe care le primeşte de la şeful politic şi le transformă în hotărâri de Consiliu Local. Aşa s-a întâmplat şi când Dian Popescu a cerut curent în şantier, pe motiv că nu mai poate lucra. CL Peştişani s-a grăbit astfel, prin proiectul liberalului Fuiorea, să-i respecte cerinţa, aprobându-se, mai puţin cu un vot, tragerea curentului la “Pavel Arena” chiar dacă investiţia costă 1 miliard de lei vechi, bani proveniţi din buzunarul localnicilor. Acum Dian vrea şi continuarea proiectului “Pavel Arena”, aprobarea primită în 2008 nemaifiind valabilă. Iar Fuiorea execută, azi în şedinţa CL Peştişani proiectul privind continuarea investiţiei, care a costat alte miliarde din bani publici, fiind trecut pe ordinea de zi. Cu siguranţă, proiectul viceprimarului va trece tot cu un vot împotrivă, cel al peremistului Constantin Fuiorea, în rest toţi consilierii, indiferent de culoarea politică, fiind la cheremul liberalului care conduce comuna.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here