Dian demite Biroul Politic al PNL Gorj ca să scape de Angheloiu

353

Nu mai este de mult un secret că preşedintele organizaţiei liberale, Dian Popescu, ţine cu dinţii de PNL Gorj, dar să ceară destituirea Biroului Politic Judeţean ca să scape de membrii incomozi chiar şi când partidul e pe topogan pare incredibil. Dian nu se ascunde astfel să spună că nu demisionează din funcţie, dar are grijă să sublinieze că va schimba BPJ-ul pentru că fostul său contrcandidat la şefia partidului, Radu Angheloiu, nu prea mai trece pe la şedinţele formaţiunii politice. Liberalul-şef face aceste declaraţii din disperare că dacă va fi destituit, unul dintre cei care ar putea să-i ia locul ar fi fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj.

În loc să ia măsuri cu Matei Nădrag, şeful organizaţiei municipale a PNL Gorj, care a obţinut în municipiu doar 1903 voturi la europarlamentare, situându-se la doar 33 de voturi distanţă de Partidul Mişcarea Populară, filială născută în urmă cu câteva luni în Târgu-Jiu, Dian Popescu profită de ocazia reformării pentru a le trage scaunele de sub fund lui Radu Angheloiu şi altor membrii incomozi din BPJ-ul organizaţiei liberale gorjene. Astfel, Dian nu se ascunde să spună, chiar se laudă de fapt, că va cere Biroului Permanent Naţional schimbarea Biroului Politic Judeţean, pentru că o parte dintre membrii acestui organism nu mai activează în PNL. Pe scheletul fostului BPJ, Dian ar urma să realizeze un Birou Politic Interimar, ce va fi condus tot de el, acesta subliniind încă o dată că nu va demisiona din funcţia de preşedinte al PNL Gorj. “Nu îmi dau demisia. Voi cere Biroului Politic Naţional schimbarea Biroului Politic Judeţean, din motive de nefuncţionalitate. Sunt foarte mulţi care nu mai sunt, nu mai vin la şedinţe, sunt oameni care sunt în anumite funcţii şi care nu mai pot să vină la partid. Schimbarea o voi cere la Biroul Politic Naţional, cred că săptămâna viitoare. Vor veni alţi 29 de oameni interimari până vor fi alegeri după prezidenţiale”, a precizat senatorul liberal.
Decizia lui Dian a creat deja valuri în PNL Gorj, ştiindu-se jocul murdar pe care acesta îl face pentru a-şi elimina potenţialii contracandidaţi la şefia organizaţiei. La alegerile europarlamentare în judeţul Gorj, PNL a obţinut un scor de 13,73%, 14 din cei 19 primari liberali făcând muncă politică pentru PSD, în localităţile cu edili PNL, PSD-ul triumfând pe linie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here