Dian, angajat la stat! – A dat funcția de președinte al ALDE Gorj pe cea de directoraș în Electrica Distribuție

799

Fostul senator Dian Popescu, în ciuda condamnării sale cu suspendare, acesta fiind încă în perioada de încercare, a reușit să se angajeze director la o societate de distribuție a energiei electrice. Începând de luni, Dian Popescu își va începe noul serviciu la societatea unde Ministerul Energiei este acționar, spun surse avizate, funcția fiind însă incompatibilă cu statutul acestuia de lider al ALDE Gorj, la care respectivul ar fi renunțat deja. Dian poate rămâne, în schimb, simplu membru al ALDE, poziție din care nu va candida pentru nicio funcție de conducere de la nivelul organizației județene de la Gorj, dacă se vor face sau nu, anul acesta, alegeri interne. Mutarea recentă a lui Dian, care a preferat un salariu în locul funcției care nu îi aducea satisfacții financiare, va produce schimbări semnificative la conducerea ALDE Gorj.

Dian Popescu a explicat public, ieri, că ar fi destul de relaxat în legătură cu faptul că i s-a prevestit schimbarea din funcție, vorbind despre alegerile din ALDE Gorj, care nu se vor face anul acesta. Liderul politic nu a spus nimic însă vizavi de încercările sale de a părăsi, de bunăvoie, funcția respectivă, prin găsirea unui post călduț la stat. Sau, mai precis la o societate aflată în subordinea Ministerului Energiei.

Un director mic este mai bun decât nimic
Chiar dacă încercările sale, inițiale, au eșuat, Dian vizând funcții bine remunerate și foarte vizibile la societăți importante din portofoliul Ministerului Energiei, în final acesta a acceptat o funcție de director la una dintre direcțiile unei firme de distribuție a energiei electrice. Ar fi vorba despre Electrica Distribuție, spun surse avizate, care dau ca sigur faptul că luni, fostul senator Dian Popescu își va începe serviciul la societatea respectivă, fapt care îl face să iasă oarecum “onorabil” din povestea “ALDE Gorj”. De altfel, la Electrica, Ministerul Energiei are calitatea de acționar, adică o participație de 48,78%, motiv pentru care în octombrie a cerut alegerea membrilor Consiliului de Administrație prin vot cumulativ, mai exact a votului acționarilor.

ALDE Gorj își deschide ușile…
Odată cu plecarea lui Dian din funcție, ușile ALDE Gorj se deschid și rămân deschise, noi membrii fiind așteptați să se înscrie în partidul aflat la Putere. Deschiderea ALDE către nou va fi inițiată odată cu numirea unei noi conduceri interimare a organizației, conducere care se va preocupa tocmai de acest aspect, adică de creșterea partidului și de perfectarea înțelegerilor cu PSD Gorj, aici intrând și promovarea unor membrii în funcții publice. De altfel, la aceste schimbări au achesat chiar și cei care s-au afișat, alături de Dian la petrecerea de la Hotel Sara, dată de politician pentru sărbătorirea zilei sale de naștere. Cheful respectiv poate fi considerat și unul de adio al lui Dian la adresa colegilor din ALDE Gorj pe care, cu bune sau rele, i-a păstorit în ultimul timp.
ANAMARIA STOICA

3 COMENTARII

  1. Nu are partidul norocul asta,sa scăpăm de această canale!Dacă da al de sus sa fie asa,du-te invartindu- te si i-ai si milogii cu tine,in frunte cu Muja!

  2. Nu pleacă bețivul asta,Iriza si Filip cu tot cu Iordache si Cocea plus Cupa si Chitoiu nu au putut să îl schimbe!pt noi e bine,ă dus partidul la 1% in gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here