,,Diamantele negre” au scos trufarii interlopi la atac, în Târgu-Jiu!

4211

Afaceristul Florin Glodeanu nu e prima victimă: ,,M-au amenințat că mă bagă în căruciorul cu rotile! Vreau să știu cine a comandat atacul”
Plângeri la poliție pentru amenințare, înaintea agresiunii și a distrugerii de marți
Dosar penal în cercetare, agresorii sunt liberi! Cine a plătit pentru ,,lecția” acordată afaceristului din municipiu?
Trufele merită vărsare de sânge? Pare că da!

Târgu-Jiu, 2 iulie 2019, ora 8.00 dimineața. Florin Glodeanu, 42 de ani, locuitor al urbei, cu o casă situată vizavi de cea a unui parlamentar, pe o stradă liniștită din municipiu, iese la poartă. Mașina sa nu e în regulă, posesorul sesizând un cauciuc dezumflat. Se uită uimit la autoturism, când, lângă el, se oprește un tânăr care îi cere telefonul pentru a apela un cunoscut. Acesta refuză, spunându-i necunoscutului că îi apelează el numărul, dacă totuși are nevoie. Acesta, în replică, îl lovește, culcându-l la pământ. Un altul apare lângă autoturism, în timp ce dintr-o plasă scoate un fel de rangă metalică cu care îl lovește pe proprietarul mașinii, în fața casei acestuia, pe o stradă liniștită din Târgu-Jiu. Nimeni nu intervine… deși, victima țipă. Agresorii pleacă tacticoși lăsându-și victima să își strige durerea, în fața căminului acesteia. I-au acordat o lecție, ducând la îndeplinire o amenințare pe care nu au făcut-o în van. Marți, victima a fost Florin Glodeanu, joi, poți fi tu, eu, un polițist, un magistrat, un muncitor, un profesor… Până așteptăm ca poliția să cerceteze, ce facem? Ne înarmăm sau ne închidem în casă?!

Părea că au apus de mult timpurile în care interlopii se duelau pentru supremație pe străzile din centrul municipiului Târgu-Jiu. Interlopii au revenit însă, dar, acum, nu își mai împart lovituri, ci apasă doar pe telecomandă pentru a-i ține la distanță de afacerile lor necurate pe oamenii cinstiți, care lucrează legal, plătesc taxe și impozite la bugetul statului, într-un județ în care părea că nu se întâmplă nimic.
Dar, marți, s-a întâmplat ceva. Grav! Într-un oraș calm, cu oameni pașnici, pe o stradă situată la mică distanță de instituții publice din oraș, chiar aproape de Inspectoratul Județean de Poliție Gorj. Un cetățean, care nu este certat cu legea, a fost lovit în fața casei sale cu o rangă. Scopul, e clar, omul trebuia băgat în scaunul cu rotile, iar familia băgată, total, în sperieți. Cei care au pus planul cap la cap și-au atins scopul. Au fost la un pas să-l lase fără picioare pe afaceristul care a avut tupeul să concesioneze pădurile Gorjului, contra cost. I-au fracturat acestuia un picior, l-au învinețit bine și i-au zdrobit cu plăcere o mână. Credeți că s-au temut vreo secundă de rigorile legii? Spunem că nu, pentru că altfel nu atacau ziua, un om pașnic, la el acasă, într-o zonă circulată.

Ciupercile care cer sânge!
Ce i-a mânat să facă asta? Aici e buba! Motivul este spațiul concesionat de firma lui Glodeanu de la Direcția Silvică Gorj. Mai exact, suprafețele de pădure. Trufarii, că ei formează mafia trufelor, supranumite diamantele negre, ce se fac vinovați de acest atac, au ripostat. Asta, după ce au trimis semnale ,,luminoase”, direct, în teren, familiei Glodeanu.
Soția bărbatului, băgat în pansament, a fost amenințată, în pădurea privată, de un grup de indivizi, înarmați cu săbii și macete. Aceștia nu au vrut să înțeleagă că nu au acces pe proprietatea respectivă. Mașinile cu care au venit, în teren, aveau numere de Gorj și Hunedoara, iar indivizii păreau periculoși. Poliția a fost sesizată, iar imagini cu discuțiile dintre părți și comportamentul agresiv au ajuns la poliție. Plângeri și dosare există, dar făptașii sunt tot în libertate. Asta chiar dacă, Florin Glodeanu a precizat, ieri, pentru Gorjeanul, că are încredere în polițiștii care anchetează aceste fapte.
,,Am încredere în polițiști pentru că nu îmi doresc neapărat prinderea celor doi care m-au agresat, ci, vreau să știu cine este cel care a comandat atacul. Pentru că, la mică distanță de casa mea, supravegheată de acești indivizi, a stat cineva care a savurat cele petrecute. Pe acesta sper să-l prindă cei care anchetează acest ultim dosar, și cele dinaintea lui. Vreau, în același timp, să se gândească și alții că ceea ce mi s-a întâmplat mie, pentru că nu am acceptat să dau înapoi, li se poate întâmpla și lor”, a menționat Glodeanu.
Camera video, amplasată în afara locuinței sale, este cea care a surprins infracțiunile în momentul desfășurării acestora. În ce privește mașina, aceasta se află în același loc, purtând urmele prafului alb lăsat de anchetatorii care au luat, marți, amprente de la fața locului. Amprentele agresiunii le poartă și Florin Glodeanu, are piciorul drept pansat, în zona genunchiului, deoarece și-a apărat capul de lovituri, și mâna stângă, în zona cotului, cu care și-a protejat fața.,,În locul meu poate fi oricine care supără pe cineva! O comandă a fost acolo. Ei au vrut să mă omoare. Asta mă marchează”, a conchis Glodeanu, așteptând vești de la anchetatori.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here