Dialog…fără prejudecăţi! – Cu domnul ing. Constantin Alexie Brănescu, membru al Consiliului Local al Oraşului Ţicleni – ,,Am fost singurul consilier local din istoria Orașului Țicleni, căruia i s-a interzis de către cei 10 consilieri PSD, să conducă ședințele Consiliului Local, timp de 3 luni”!

2576

-Rep. Domnule consilier, se pare că dialogul nostru «fără prejudecăţi», a stârnit multe «preajudecăţi» printre anumite persoane din Ţicleni, deoarece pretind vigilenţii «ciripitori» din localitate, că aţi fi îndreptat «săgeţile» către o persoană anume, căreia vreţi să-i luaţi locul, pentru că sunteţi mai tânăr şi cu mai multă şcoală, aşa este?
– C.B. Domnule profesor, eu am avut întotdeauna locul meu pe care mi l-a dat Dumnezeu în baza studiilor şi a competenţelor mele, deci, nu tânjesc să fiu în locul cuiva, pentru că nimeni nu e «bătut în cuie» într-o anumită funcţie, iar acolo, cred că nu e locul unuia sau altuia, anume hărăzit să conducă primăria ca pe-un vehicul pe motorină, oricum s-ar numi el, ci, «jocul democratic» al alegerilor hotărăşte, în ultimă instanţă, cine este ocupantul funcţiei celei mai «vânate» din administraţia locală! Cât priveşte rolul «ciripitorilor», ca să folosesc expresia aceasta şi ca să mai destindem puţin atmosfera, dacă vine primăvara, vor fi şi «ciripitori» care vestesc faptul că se schimbă anotimpul iernii şi vine primăvara, vine «Buna Vestire», vine schimbarea!
-Rep. Cred că sunteţi conştient că vă înscrieţi într-o cursă dificilă, domnule consilier Brănescu, fiindcă veţi avea şi opozanţi cu «atenţie» orientate şi îndrumate la diferite zile de sărbătoare, aşa că…
– C.B. Ştiu domnule profesor, sunt conştient de acest lucru, ştiu că voi lupta cu anumite structuri organizate în «reţele» şi alcătuite din persoane care au «câştigat» posturi «călduţe» în primărie, în sistemul de sănătate, în sistemul de învăţământ, în poliţia locală, în rândul privatizaţilor, unul dintre aceşti privatizaţi asigurând chiar masa de prânz pentru angajaţii primăriei, deci, sunt conştient de dificultăţile privind confruntarea electorală cu actualul primar, chiar dacă acum sondajul arată că în preferinţele alegătorilor suntem aproape egali, cu un uşor avans pentru actualul primar!
-Rep. E necesar să daţi ascultare oamenilor de bine, domnule ing. Constantin Brănescu, iar, pe mine să mă socotiţi unul dintre oamenii care doresc mult bine acestei localităţi în care m-am născut şi în care doresc să ajungă la loc de mare cinste ceea ce înseamnă cu adevărat cultura şi educaţia!
– C.B. Pentru că v-am ascultat cu atenţie întotdeauna la clasă, vreau să vă spun, la modul foarte serios, că am fost singurul consilier local din istoria Orașului Ticleni, căruia i s-a interzis de către cei 10 consilieri PSD, să conducă ședințele Consiliului Local, timp de 3 luni, aşa cum este prevăzut, de altfel, în Regulamentul Consiliului Local Țicleni!
-Rep. Acesta, mi se pare un abuz cât «roata carului», domnule consilier! Totuşi, care sunt principalele proiecte pe care le-aţi iniţiat în acest mandat care se apropie de final, domnule inginer Constantin Brănescu?
– C.B. În acest sens, aş aminti iniţierea unui proiect de hotărâre privind înregistrarea video a ședințelor consiliului local şi postarea lor pe site-ul Primăriei Ţicleni, pentru o informare corectă a locuitorilor, mai ales că toată investiția cu privire la achiziţionarea camerelor video am hotărât să fie suportate integral de către mine personal şi nu implică unele costuri din bugetul local! Tocmai pentru o informare corectă a locuitorilor din Orașul Ticleni, am propus extinderea utilităţilor pentru locuitorii oraşului, la gaze, energie electrică şi apă, am propus curățirea fântânilor stradale, trimestrial – un proiect care a fost respins de către consilierii locali PSD, am propus organizarea ,,Zilelor orașului” în ,,Parcul Tineretului” din centrul orașului Ţicleni, pentru a nu se distruge gazonul stadionului din localitate, de asemenea, am susținut cu argumente logice necesitatea reducerii impozitelor şi taxelor locale (în zona A şi în zona B), unde impozitele la terenuri sunt mai mari decât impozitul minim stabilit la nivel de municipiu(??), conform codului fiscal!.

,,Voi încerca să conving oamenii să-mi acorde votul, pentru că va trebui să gândim cu toţi la o schimbare în bine”!

-Rep. Dacă veţi ajunge primar al oraşului, să ştiţi că am să vă controlez cu atenţie, în calitate de cetăţean, dacă urmăriţi cu aceeaşi ardoare şi cu aceeaşi susţinută preocupare finalizarea unor astfel de proiecte!
– C.B. Chiar, vă rog frumos, domnule profesor şi domnule diriginte, iar, pentru a vă convinge de perseverenţa şi seriozitatea cu care îmi susţin proiectele, aş dori să vă informez că în calitatea mea de cetăţean al oraşului şi de consilier al consiliului local, de multe ori, am solicitat să-mi fie comunicate răspunsuri oficiale, în baza prevederilor Legii 544/2001 Art.7. alin. (1) şi (2), în care se precizează că autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să răspundă în scris, la solicitarea informaţiilor de interes public, în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenţa solicitării. În cazul în care durata necesară pentru identificarea şi difuzarea informaţiei solicitate depăşeşte 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiţia înştiinţării acestuia în scris despre acest fapt, în termen de 10 zile, iar refuzul comunicării informaţiilor solicitate se motivează şi se comunică în termen de 5 zile de la primirea petiţiilor, deci, există un act normativ care trebuie respectat!
-Rep. Domnule consilier, cred că aveţi ,,stofă” de primar, pentru coerenţa, competenţa şi chiar pentru curajul de care daţi dovadă, de aceea, vă întreb, vă e teamă de o confruntare electorală cu actualul primar, sau, poate, mai bine spus, consideraţi că veţi avea susţinerea necesară pentru a câştiga alegerile locale?
– C.B. Să-mi fie teamă? Teamă, de ce? Numai de Dumnezeu, mi-e teamă, domnule profesor, iar cât priveşte susţinerea electoratului, voi încerca să conving oamenii să-mi acorde votul, pentru că va trebui să gândim cu toţi la o schimbare în bine!
-Rep. Ce alte proiecte mai aveţi în atenţie, domnule consilier, ing. Constantin Brănescu?
– C.B. Este vorba despre o serie de proiecte de hotărâri în legătură cu demararea procedurilor pentru amenajarea unei parcări în zona Centru – Primărie, unde, pentru siguranţa autoturismelor în parcare, acestea vor fi monitorizate video cu camere de supraveghere. Un alt proiect pentru demararea procedurilor în cadrul Programului naţional privind creşterea performanţei energetic a blocurilor de locuinţe, derulat în conformitate cu O.U.G. NR18/2009, şi mai precizez un proiect pentru demararea procedurilor pentru eficientizarea iluminatului stradal şi pietonal cu corpuri de iluminat LED, de asemenea, demararea procedurilor pentru amenajarea unui teren sintetic în zona Coloniei Băi-Tunşi, amenajarea unui spaţiu de agrement pentru copii în Parcul Central al oraşului, demararea procedurilor pentru curăţirea trimestrială a fântânilor stradale, demararea procedurilor de proiectare/execuţie pentru montarea ghenelor platformelor subterane de colectare selectivă a gunoiului în zona Centrală-Blocuri, demararea procedurilor pentru asfaltarea tuturor străzilor adiacente şi a podeţelor care nu au fost asfaltate în zonele periferice ale oraşului! Mai doresc să vă spun că am propus reducerea îndemnizaţiei maxime lunare de care beneficiază consilierii locali pentru participarea la şedinţe, reducerea cu 1% din îndemnizaţia lunară a primarului, în felul următor: 0.5% pentru participarea la şedinţele de consiliu ordinare, 0.25% pentru fiecare şedinţă de comisii de specialitate (maximum două şedinţe de comisii de specialitate pe lună), la care aş adăuga instalarea de internet a sistemului «wireless» gratuit în spaţiile publice din Centrul oraşului şi din zona parcurilor de joacă pentru copii, iar, nu în ultimă instanţă, stabilirea chiriei Centrului de Festivităţi – Ţicleni, deci, un «pachet» de proiecte de hotărâri care demonstrează implicarea mea în realizarea unor obiective importante care urmează să fie aprobate de către consilierii locali şi care pot îmbunătăţi în viitor, condiţiile de viaţă ale locuitorilor oraşului!
-Rep. Sunt demne de amintit asemenea proiecte de hotărâri, domnule consilier, dar, puteţi avea şi garanţia că ele vor fi aprobate şi că pot fi realizate, aşa cum doriţi dumneavoastră şi aşa cum, cu siguranţă, doresc cei mai mulţi locuitori ai oraşului?
– C.B. Domnule profesor, în urma alegerilor locale din iunie 2016, în conformitate cu prevederile Legii Nr. 215/2001 a Administraţiei Publice Locale, am fost ales şi validat consilier local pe lista Partidului Național Liberal, iar în condiţiile în care deţinem puterea centrală, sper ca şi pe plan local să reuşim să ne impunem, pentru a transpune în practică aceste măsuri şi pentru a da viitoarelor proiecte de hotărâri ale administraţiei locale un caracter deschis, transparent şi în conformitate cu prevederile bazate pe respectarea legalităţii şi a drepturilor cetăţenilor!
Profesor Vasile GOGONEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here