Diaconescu, eliberat din Penitenciarul Târgu-Jiu

632

Daniel Dumitru Diaconescu, bărbatul condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova, pe 30 ianuarie 2015, la șase ani de închisoare pentru iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, a fost eliberat condiționat de magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu.  ”Admite cererea formulată de petentul Diaconescu Dumitru Daniel, deținut în Penitenciarul Târgu-Jiu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Diaconescu Dumitru Daniel. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare”, a stabilit prima instanță. Hotărârea nu este definitivă, iar din acest motiv tânărul va rămâne după gratii până când procurorii vor lua o decizie.

Acesta a fost judecat, în calitate de complice, în dosarul lui Constantin Marius Doicaru, patronul unui club din comuna gorjeană Bâlteni, considerat lider al unei reţele de prostituţie şi trafic de persoane.

Potrivit procurorilor DIICOT Gorj, în cadrul grupării infracţionale au practicat prostituţia sau au fost exploatate sexual un număr de 25 de tinere, printre ele aflându-se şi o poliţistă. Inculpații ar fi trimis în România sume importante. Tinerele au declarat în instanţă că ar fi câştigat şi câte o mie de lire sterline pe noapte, dar majoritatea banilor ajungeau la proxeneţi. “Numai din documentele obţinute de la serviciile de transfer se constată că Doicaru Constantin-Marius a intrat în posesia sumei de aproximativ 205.000 de lire sterline. Dănăiaţă Dumitru a trimis suma de aproximativ 120.000 lire sterline, Bălţătoiu Bogdan Ionuţ aproximativ. 78.000 de lire sterline, iar Diaconescu Dumitru Daniel aproximativ 34.000 de lire sterline“, se precizează în rechizitoriul înaintat Tribunalului Gorj. (L.F.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here