DGASPC sărbătoreşte Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

266

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj organizează, astăzi, 2 aprilie 2015, începând cu ora 13:00, o serie de manifestări ce au drept scop marcarea Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului. Evenimentele sunt organizate prin Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Gorj, pentru marcarea Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, la ora 13.00, are loc un Marş pentru conştientizarea problemei autismului. Acesta se va desfăşura în centrul municipiului Târgu-Jiu, pe traseul Romarta – Piaţa Prefecturii. Vor participa la marş beneficiari şi personal al CSCCNS Târgu-Jiu, părinţi ai copiilor cu autism şi invitaţi.
Totodată, la ora 13.10, în Piaţa Prefecturii, se vor lansa baloane albastre, care sunt simbolul autismului.
La ora 13.20 este programat vernisajul expoziţie de lucrări ale copiilor cu autism, realizate în cadrul orelor de recuperare ale Centrului de consiliere şi asistenţă a persoanelor cu tulburări din spectrul autist (TSA) din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu.
De asemenea, tot în data de 2 aprilie 2015, orele 13.30, la Muzeul Judeţean Gorj: spectacol realizat de către beneficiarii Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu, Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu şi invitaţi speciali. Participă copiii cu autism şi părinţii acestora, beneficiari ai DGASPC şi invitaţi.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here