DGASPC sărbătoreşte Zilele Asistenţei Sociale în Gorj

208

dgaspcDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj organizează în perioada 28-30 martie „Zilele asistenţei sociale”. Scopul activităţile ce vor fi derulate este de a informa publicul larg despre serviciile oferite, de a promova şi a arăta contribuţia asistenţei sociale în cadrul societăţii, moment de reflecţie şi analiză pentru toţi factorii implicaţi.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a decis să marcheze „Zilele Asistenţei Sociale în Gorj” prin organizarea mai multor activităţi, care să scoată în evidenţă aspecte importante ale profesiei, valoarea şi importanţa asistenţei sociale la nivel local, judeţean şi naţional. „La aceste evenimente sperăm să participe cât mai multe persoane şi vom încerca să descriem situaţia curentă şi percepţia asupra serviciilor oferite; să identificăm soluţii pentru a facilita implementarea de strategii care să promoveze asistenţa socială în comunităţi. „Zilele asistenţei sociale” pot însemna pentru noi, personalul din asistenţă socială, un moment când putem să spunem ce facem pentru societate şi de a ne promova profesia. În aceste zile putem face în aşa fel încât vocea noastră să fie auzită”, a menţionat Gheorghe Corobea-Zisu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Program de activităţi, divers şi încărcat

Pe parcursul a trei zile, specialiştii DGASPC Gorj vor derula diverse activităţi prin care vor marca „Zilele Asistenţei Sociale în Gorj”. Astfel, miercuri, 28 martie, între orele 09:00-15:00 se desfăşoară „Ziua porţilor deschise la Complexul de servicii comunitare, cu secţii protejate, pentru recuperare-reabilitare a persoanelor cu handicap şi formare profesională Târgu-Cărbuneşti”. Sunt invitaţi la eveniment: oficialităţi, mass-media, specialişti din cadrul DGASPC Gorj, toate persoanele interesate. Vor fi vizitate secţiile protejate din cadrul complexului şi vor fi distribuite pliante cu serviciile oferite de către complex. Joi, 29 martie, în intervalul orar 09:00-15:00 se desfăşoară „Ziua porţilor deschise la Complexul de servicii alternative la protecţia rezidenţială Târgu-Jiu”. Vor fi distribuite pliante cu serviciile oferite de către complex. De asemenea, va fi susţinută şi o conferinţă de presă, la ora 10:00. În aceeaşi zi se va instala un punct de informare stradal privind serviciile oferite de către DGASPC Gorj şi vor fi distribuite pliante cu serviciile oferite de această instituţie. Vineri, 30 martie are loc faza locală a Concursului Judeţean “Picături de lumină”. Concursul este la a III- a ediţie şi se adresează tuturor şcolilor din judeţ. Scopul concursului este: promovarea si respectarea drepturilor copilului. Concursul este organizat de DGASPC Gorj în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. De asemenea, tot vineri, va fi organizat un Birou de informare stradală privind serviciile oferite de către DGASPC Gorj şi vor fi distribuite pliante cu serviciile oferite.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here