DGASPC Gorj dezvoltă serviciile sociale de tip familial

388

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a achiziționat, recent, o casă de tip familial în care vor fi găzduiți 12 copii instituționalizați. Această achiziție a fost posibilă datorită implicării conducerii Consiliului Județean (CJ) Gorj. În următoarea perioadă se va realiza licențierea acestui nou serviciu social.

Conducerea DGASPC Gorj încearcă să îmbunătățească, pe cât posibil, condițiile oferită copiilor instituționalizați. Astfel, recent a fost achiziționată o nouă casă de tip familial. “Recent, am achiziționat, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj, din bugetul Consiliulului, un imobil. Obiectivul principal al achiziționării imobilului îl constituie înființarea unui serviciu social pentru protecția copilului – casă de tip familial pentru copii, cu o capacitate de 12 locuri. Îi mulțumim domnului președinte Cosmin Popescu pentru implicare, dumnealui dovedind și de această data că binele beneficiarilor este o prioritate. În această casă de tip familial se vor desfășura activități de găzduire, îngrijire, educație non-formală,  consiliere, precum și dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și a unor activități legate de reintegrarea sau integrarea familială se acordă în locația serviciului”, a precizat Laurențiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.

Conducerea DGASPC își propune dezvoltarea serviciului pentru protecția copilului
Laurențiu Diaconescu, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj intenționează ca, pe parcursul acestui an, să fie accesate fonduri europene pentru achiziționarea de noi case de tip familial. “Necesitatea dezvoltării serviciilor de acest gen rezultă din insuficiența lor, la momentul actual, motiv pentru care avem în vedere dezvoltarea acestor servicii prin achiziționarea a încă două case de tip familial. Mai mult decât atât, dacă este posibil, vom accesa și fonduri europene pentru dezvoltarea acestor servicii”, a confirmat Laurențiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj. La ora actuală, la nivelul județului nostru există 16 servicii de tip familial, respectiv case și apartamente, în diferite localități.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here