DGASPC Gorj a marcat Ziua Naţională pentru Adopţie

482

În perioada 27.05.-02.06.2014, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a organizat „Ziua Naţională pentru Adopţie”, campanie ce a avut drept scop creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la procedura adopţiei, particularităţile şi importanţa fiecărei etape în parte.

Începând cu acest an, potrivit Legii nr. 21/2014, în ziua de 02 iunie, în România se marchează „Ziua Naţională pentru Adopţie”. Pentru a marca acest eveniment, în perioada 27 mai -02 iunie 2014, D.G.A.S.P.C. Gorj, a organizat „Ziua Naţională pentru Adopţie”, campanie ce a avut drept scop creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la procedura adopţiei, particularităţile şi importanţa fiecărei etape în parte. În consecinţă, D.G.A.S.P.C. Gorj, a prezentat noutăţile aduse de actuala legislaţie cu privire la adopţie, principiile care stau la baza reglementărilor în vigoare, precum şi importanţa parcurgerii etapelor procedurii adopţiei.  „Ideea centrală a „Zilei Naţională pentru Adopţie” a fost „identificarea unei familii pentru un copil adoptabil şi nu a unui copil pentru o familie”, drepturile copilului fiind, astfel, prioritare şi vor fi luate mereu în considerare înaintea nevoilor şi dorinţelor familiei sau persoanei care doreşte să-l adopte”, a declarat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.
Pentru a marca ziua de 02 iunie ca “ZIUA NAŢIONALĂ PENTRU ADOPŢIE”, la nivel judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, (D.G.A.S.P.C. Gorj) prin serviciul de specialitate (Serviciul Adopţii şi Postadopţii) a desfăşurat campania dedicată acestui eveniment prin publicarea zilnică într-un cotidian local, Gorjeanul, a unor materiale de presă prin care s-a urmărit informarea populaţiei privind procedura adopţiei.

Spectacol pentru copiii adoptaţi
Această campanie s-a încheiat în data de 02.06.2014, prin organizarea de către Serviciul Adopţii şi Postadopţii din cadrul D.G.A.S.P.C. Gorj, a unui spectacol cultural-artistic la care au participat un număr de peste 40 de copii adoptaţi, împreună cu familiile lor. Programul spectacolului a fost realizat cu participarea copiilor adoptaţi şi a constat în: recitarea de poezii; dansuri ale copilăriei; interpretarea de cântece; tombolă cu premii; face paint; desene pe asfalt; spectacol oferit de mascotele Minnie & Mickey Mouse; spectacol oferit de trupa de păpuşari profesionişti „Pinocchio” din cadrul Şcolii     Populare de Artă Tg-Jiu, cu scena poveste muzicală „Sultăniţa”; tort, şampanie şi artificii pentru copii. La finalul programului copiilor le-au fost acordate „Diplome de participare”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here