DGASPC Gorj a marcat Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

412

Anual, la data de 2 aprilie, se sărbătorește Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, ce are drept scop creșterea nivelului de informare a publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora.

Cu această ocazie, specialiștii Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, au organizat mai multe acțiuni dedicate copiilor cu autism. Astfel, vineri, 2 aprilie 2021, începând cu ora 11.00, s-a dat startul activităților de recreere și de socializare desfășurate în cadrul complexului sub sloganul ,,Azi port albastru”.
A fost organizată o expoziție cu lucrările realizate de beneficiarii CSCCH, după care aceștia au susținut un program artistic. În programul zilei au mai fost incluse și activități precum: construirea unui puzzle mare de către beneficiari și specialiști, jocuri cu mingea, desene pe asfalt, concurs de triciclete, dar și o petrecere organizată la sediul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu.
Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului a fost instituită de către Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007, fiind propusă de reprezentanţii Statului Qatar şi sprijinită de către toate statele membre. Autismul este o tulburare gravă de dezvoltare, de natură neurobiologică, ce afectează individul în trei arii: comunicare, relaționare și adaptare a simțurilor la mediu. La nivelul județului Gorj, în statisticile DGASPC, se regăsesc 222 de copii diagnosticați cu autism.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here