Dezvoltarea rurală a Gorjului în zece luni

260

deyvoltareDe la începutul anului şi până în prezent, la nivelul judeţului Gorj s-au desfăşurat acţiuni de informare-promovare precum participarea la şedinţe cu oportunităţi de finanţare prin PNDR 2007-2013 în toate localităţile judeţului, cu insistarea asupra măsurilor ce s-au derulat până în prezent.

Acestea sunt: M112- “Instalarea tinerilor fermieri”, M121- “Modernizarea exploataţiilor agricole”, M141- “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”, M312 “Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-intreprinderi”, M313- “Încurajarea activităţilor turistice”. La toate acestea au aprticipat în medie 20 de potenţiali beneficiari. De asemenea, s-au organizat o sesiune, unde s-au depus un număr de 58 de proiecte pe M141, în perioada 3 decembrie 2008- 27 februarie 2009. Din acestea, un proiect a fost declarat neconform, trei neeligibile şi 54 de proiecte au fost selectate pentru finanţare. La nivel judeţean, s-au organizat întâlniri cu toţi funcţionarii publici care se ocupă de întocmirea Registrului Agricol din toate primăriile de pe raza Gorjului în vederea lămuririi problemelor apărute în sesiunea precedentă la întocmirea Certificatului de Producător şi a Extrasului de la Registrul Agricol.

În urma numeroaselor întâlniri cu reprezentanţii celor două teritorii Leader organizate până în acest moment la nivelul judeţului Gorj, în perioada 15 septembrie- 22 octombrie a fost depus de către potenţialul partener public-privat “Terra Litua”, un proiect pe sub-măsura 431.1- “Construcţie parteneriate publice-private” şi se aşteaptă depunerea unui proiect şi de către potenţialul parteneriat “Parângul Mare”.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here