Dezinsecţie de 400 milioane, la Târgu-Jiu

159

dezinsectiePentru dezinsecţia parcurilor şi spaţiilor verzi din municipiul Târgu-Jiu, autorităţile locale au alocat suma de 400 milioane lei vechi. Acţiunea de dezinsecţie a început de peste două săptămâni şi este în plină desfăşurare. Soluţia folosită este avizată de Direcţia de Sănătate Publică şi are efect atât asupra ţânţarilor, cât şi căpuşelor.

De peste două săptămâni, autorităţile locale au demarat programul de dezinsecţie. Toate parcurile şi spaţiile verzi din municipiul Târgu-Jiu sunt supuse dezinsecţiei. „În această perioadă, Primăria Târgu-Jiu face acţiunea de dezinsecţie. Această acţiune se face de către primărie, conform legii, în toate spaţiile verzi. Am pus un accent deosebit pe parcul central, pe zona de centru şi pe toate parcurile din cartiere, dar şi pe spaţiile verzi mai mici, inclusiv din locurile de joacă. Ca exemplu, s-a făcut dezinsecţie pe centru, în Parcul Central, în cartierul 9 Mai, în Piaţa Mică, în Zona Lido, Săvineşti, pe Digul Jiului, în zona CET, zona Piaţa Mare. Astăzi are loc acţiunea în Parcul Coloanei şi în Zona Pasarelei, iar de mâine se va intra în zona Vădeni spre centru”, a precizat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Cât priveşte costurile dezinsecţiei, purtătorul de cuvânt al Primăriei a declarat că „toată această acţiune are o valoare de 400 de milioane de lei vechi. Se foloseşte o soluţie atât anti-ţânţari, cât şi anti-căpuşe şi, în acelaşi timp, se foloseşte şi un tratament pentru protecţia arborilor. Acţiunea se va relua peste două săptămâni, pentru că trebuie să scăpăm şi de noua generaţie de ţânţari, care va urma”.

Dezinsecţia subsolurilor, în grija asociaţiilor de proprietari

Primăria Municipiului Târgu-Jiu face un apel către asociaţiile de proprietari în sensul că acestea trebuie să se ocupe de dezinsecţia subsolurilor blocurilor, astfel încât dezinsecţia realizată de autorităţile locale să aibă efectul scontat. „Este foarte important ca şi asociaţiile de proprietari să ne ajute, pentru că dacă ei nu se vor implica în sensul de a face, conform legii, dezinsecţia şi deratizarea la subsolurile blocurilor, nu vom reuşi să scăpăm de ţânţari”, a menţionat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. De dezinsecţie se ocupă o firmă specializată în domeniu, soluţia utilizată fiind avizată de Direcţia de Sănătate Publică Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here