Dezertări de la deconcentrate, spre UNPR-ul lui Vlaicu

166

vlaicu (2)Uniunea Naţională pentru Progresul României(UNPR), partid condus la Gorj de Marius Vlaicu, prinde tot mai mult teren la nivel judeţean, asta ca urmare şi a protocolului încheiat recent cu PDL, pe baza căruia acestei formaţiuni politice i-au revenit nouă posturi importante în fruntea unor servicii deconcentrate, de la nivel judeţean.

Astfel, în mai puţin de o lună de zile, în rândul UNPR Gorj s-au înscris deja o parte dintre actualii şefi de la deconcentrate, şi asta numai pentru ca respectivii să îşi păstreze funcţiile. Unii dintre directorii în cauză erau pedelişti cu ştate vechi, negocierile cu cei aflaţi pe picior de plecare nefiind încă finalizate. În ce priveşte însă situaţia din UNPR Gorj, lucrurile nu sunt foarte calme, împărţirea funcţiilor la deconcentrate creând deja animozităţi în interiorul formaţiunii politice. Unul dintre supăraţi este afaceristul Dumitru Brăilă, care vroia funcţia de director adjunct la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj, post pe care nu îl va putea însă ocupa.

IMG_9844În rândul UNPR Gorj s-a înscris astfel, încă de luna trecută, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Controlul Alimentelor(DSVCA) Gorj, Ion Iliută. Deşi era membru al PDL Gorj de mai bine de cinci ani de zile, Iliuţă şi-a depus adeziune la UNPR, în momentul în care a fost condiţionat să facă asta, postul său revenind prin protocol organizaţiei conduse la nivelul judeţului nostru de Marius Vlaicu. Iliuţă s-a conformat mai ales că postul său fusese ocupat anterior, prin concurs. Să nu uităm că Direcţia Sanitar Veterinară produce bani frumoşi din activităţile instituţiei, serviciul deconcentrat făcând de mult cu ochiul uneperiştilor.

Dumitrescu de la CJAS, în partidul lui Cocină

Nu numai Iliuţă a făcut însă pasul hotărâtor spre UNPR, fără să se uite prea mult înapoi. Este şi cazul directorului adjunct al Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate(CJAS) Gorj, Cosma Dumitrescu, care a dat şi el la spate atât PDL-ul dar şi PSD-ul, partid care l-a sprijinit la un moment dat pentru funcţia de şef al CJAS Gorj, şi a intrat în rândurile UNPR-ului. Acesta va fi sprijinit pe funcţia de adjunct de către UNPR, la fel ca şi Cocină care a dat PNL-ul pentru UNPR, în urmă cu aproape un an de zile. Să nu uităm că novăceanul Dumitrescu are un concurs susţinut pe post.

Directorul adjunct de la Finanţe, curtat de UNPR

Cum un post de director adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice(DGFP) Gorj îi revine, conform protocolului, tot UNPR-ului, postul deţinut la cârma acestei instituţii de Constantin Şarapatin, este râvnit de membrii partidului lui Vlaicu. Adjunctul DGFP Gorj a refuzat să declare dacă a negociat sau nu cu cei de la UNPR, privind scrierea unei adeziuni către această formaţiune politică. ,,Eu sunt numit în funcţie potrivit legii şi voi fi schimbat tot potrivit legii”, s-a limitat să declare directorul Şarapatin, dând de înţeles că nu i-ar face plăcere condiţionarea impusă de UNPR. Cert este că Şarapatin, un profesionist de altfel, nu a putut fi dat la o parte de pe funcţie de către UNPR, deoarece acesta şi-a ocupat postul prin concurs. Atunci cei de la UNPR au încercat o altă strategie, aceea de a-l atrage pe Şarapatin în UNPR. Metoda nu a dat deocamdată roade, fapt care a creat disensiuni. Trebuie precizat însă faptul că postul ocupat de Şarapatin era râvnit de omul de afaceri Dumitru Brăilă, patronul unui hotel cunoscut din Târgu-Jiu. Cum Brăilă nu a putut fi promovat pe post, acest lucru a determinat discuţii în sânul UNPR Gorj, afaceristul supărându-se pe Marius Vlaicu.

Glomnicu, supărat pe Vlaicu

Nu numai Brăilă este supărat pe şeful UNPR, şi Alexandru Glomnicu pare că nu este mulţumit doar cu funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Minprest Serv Rovinari. Fostul pesedist, Glomnicu se pare că vor funcţia de director comercial la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, post pentru care a fost pus în aşteptare de şeful său de partid, acesta obligându-l să se mulţumească, deocamdată, cu puţin.

Giurcău, la trântă cu Ciobanu

În ce priveşte celelalte funcţii la deconcentrate, care revin UNPR-ului prin protocol, şi aici este bătălie mare. De data asta nu se mai vorbeşte de dezertori, ci de membrii UNPR care vor să fie promovaţi pe funcţii. Unul dintre cei care vrea să participe la concurs pentru funcţia de şef al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului(OJPC) Gorj este Mădălin Giurcău.

Acesta însă, pe lângă faptul că nu i s-a stabilit vreo dată la concursul pe post mai trebuie să se ferească şi de avocatul Gheorghe Ciobanu, care râvneşte şi el la aceiaşi funcţie uitând că a trecut, ca acceleratul, pe la mai multe partide politice. Şi, de altfel, Ciobanu nu este singurul care îi stă în cale lui Giurcău, deoarece pentru fiecare post s-au făcut în interiorul UNPR Gorj câte trei propuneri de candidaţi care ar putea fi promovaţi pe funcţiile disponibile la deconcentrate.

Chiriac şi Pârcălăboiu, propuşi pentru AJOFM

Situaţia nu este mai roz nici la AJOFM Gorj. Deşi aici Vlaicu anunţa că va fi promovat economistul Laurenţiu Aninoiu, se pare că şi Romeo Chiriac, consilier superior pe formare profesională în cadrul instituţiei şi inginerul Dorin Pârcălăboiu de la Artego sunt propuşi pentru participarea la concurs. Trebuie menţionat că Pârcălăboiu trebuia să fie promovat anterior pentru funcţia de director adjunct la Vama Târgu-Jiu, post deţinut cu ceva vreme în urmă de Gheorghe Cocină. Postul de la AJOFM ar putea fi scos însă la concurs abia în vară, fapt care provoacă nemulţumiri în UNPR.

Doi pentru Vamă

Pentru Vama Târgu-Jiu au fost propuşi însă în vederea participării la concurs Laurenţiu Aninoiu şi Elvira Munteanu, managerul unui cunoscut magazin situat în centrul oraşului Târgu-Jiu. Aceste ultime propuneri nu sunt însă bătute în cuie, siguranţă pe post având doar Ioana Talău care are un concurs luat pentru postul de director adjunct la Casa de Pensii şi Elena Negoiţă care va participa pe 28 mai la concursul pentru un post similar la aceiaşi instituţie.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here