Dezastru la bac! – Grupul Şcolar Bustuchin, promovabilitate „zero”

102

IMG_9711Situaţie fără precedent în judeţul Gorj, la examenul de bacalaureat. Conform raportărilor finale, promovabilitate la examenul de anul acesta a fost de numai 34, 94% în judeţul nostru. La Grupul Şcolar Bustuchin s-a înregistrat promovabilitatea zero, din cei 58 de elevi care au susţinut examenul, niciunul nereuşind să-l promoveze.

La polul opus se situează Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” care a reuşit să obţină o promovabilitate de 97.15%.

Cel mai dezastruos bac din Gorj. Aşa poate fi numit bacalaureatul de anul acesta. Promovabilitatea la nivelul judeţului nostru a fost de doar 34,94 %, în condiţiile în care anul trecut au fost promovaţi mai mult de jumătate dintre absolvenţii înscrişi, iar în anul 2009, promovabilitatea a fost de 97%. Cea mai proastă situaţie s-a înregistrat la Grupul Şcolar Bustuchin, unde, din cei 58 de elevi care au susţinut examenul de bacalaureat niciunul nu a reuşit să obţină media peste şase, IMG_9696promovabilitatea în acest caz fiind zero. Doar trei elevi au reuşit să obţină media peste cinci, însă nu le-a fost îndeajuns să promoveze examenul. În topul celor mai slabe licee din Gorj, ca şi promovabilitate la bac, se află, după liceul din Bustuchin, liceul din Tismana, unde doar doi candidaţi din cei 75, au reuşit să promoveze examenul de maturitate. Pe locul al treilea, din coadă, se află Grupul Şcolar Industrial “Constantin Brâncuşi” din Peştişani, unde doar patru candidaţi, din 119 au reuşit să obţină media peste şase, promovabilitatea în acest caz fiind de 3,51%.

La Stoina, un singur promovat

IMG_9718Cu o rată mică de promovabilitate s-a aflat şi Liceul din Baia de Fier. Aici, doar patru elevi din 114 au reuşit să treacă proba de bacalaureat. La acest liceu, doar câteva sutimi i-au mai despărţit pe alţi 14 să obţină o notă de trecere, media pe care au obţinut-o absolvenţii fiind peste 5, dar nedepăşind pragul de şase. Remarcat, într-un mod nu destul de bun, s-a făcut şi Grupul Şcolar Industrial din Stoina, unde rata de promovabilitate a fost de 5%, un singur elev din cei 20 care au susţinut examenul reuşind să obţină peste şase. În topul codaş al liceelor din Gorj, s-a situat şi Colegiul Tehnic numărul 2. Doar 18 absolvenţi din cei 309 care au dat examenul, au reuşit să obţină o medie peste şase. Şi la Roşia-Jiu, doar şapte din cei 76 de absolvenţi au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat. Grupul Şcolar de Transporturi Auto “Traian Vuia” din Târgu-Jiu s-a făcut remarcat deoarece anul acesta a reuşit să se claseze pe locul nouă la cea mai mică promovabilitate, faţă de anul trecut când a fost codaş. La liceul auto au reuşit să promoveze 15 elevi din 147 câţi au dat bac-ul, promovabilitatea în acest caz depăşind 10%.

Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, cel mai bun

În topul celor mai bune licee din judeţul Gorj s-a aflat Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” (CNET), unde rata de promovabilitate a fost de 97.15%. Următorul pe lista celor mai bune cotate licee s-a aflat Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, unde au trecut 96.86% dintre absolvenţii care au susţinut examenul. Cu toate că nu s-a clasat pe primul loc, CNTV a fost singurul din Gorj care a reuşit să aibă un elev cu nota maximă la examenul de bacalaureat. Este vorba de însăşi fata directorului colegiului, Iulia Taşcău care a obţinut 10 pe linie la probele scrise de la bacalaureat. Cu o promovabilitate de 89.69% s-a aflat Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbuneşti.

Cele mai multe note, între 7 şi 8

Din cei peste 5.000 de absolvenţi înscrişi la nivelul judeţului Gorj, doar 1.891 au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat. Cele mai multe note obţinute de elevii gorjeni au fost situate între 7 şi 7,99. Astfel, 644 au reuşit să obţină aceste note, 632 au obţinut medii între 6 şi 6,99, iar cu medii între 8 şi 8,99 au fost declaraţi admişi 439 de absolvenţi. Cel mai puţini, 175, au reuşit să ia medii peste 9, la nivelul judeţului fiind o singură medie de 10. În timpul celor trei probe scrise, nouă elevi au fost eliminaţi. Contestaţiile se pot depune astăzi între orele 08:00-12:00.

Ana-Maria Catalinoiu

Top “ruşinică”

1.Grupul Şcolar Bustuchin – 0% promovabilitate

2.Grupul Şcolar Industrial din Stoina – 1 promovat

3.Grup Şcolar Industrial Tismana – 2 promovaţi

4. Grup Şcolar Bârseşti – 4 promovaţi

5.Grupul Şcolar Industrial din Peştişani – 4 promovaţi

6.Grup Şcolar Roşia-Jiu 7 promovaţi

7.Grupul Şcolar de Transporturi Auto “Traian Vuia” – 15 promovaţi

8.Colegiul Tehnic numărul 2 – 18 promovaţi

Top – cele mai bune licee

1.Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” – 97.15 %

2.Colegiul Naţional „Tudor Vladimirscu” – 96.86 %

3.Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbuneşti – 89.69%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here