Dezamăgire la Bursa Locurilor de Muncă din Târgu-Jiu

229

Sute de tineri, care au luat cu asalt Bursa Locurilor de Muncă din Târgu-Jiu, au plecat dezamăgiţi. Asta deoarece pentru cei cu studii superioare ofertele de job-uri se numărau pe degete. De asemenea din cele peste 450 de oferte de locuri de muncă doar 50 de absolvenţi au fost încadraţi, pe loc, în muncă, iar alte 238 de persoane au fost selectate pentru o potenţială angajare, asta însă numai după ce vor participa la un interviu suplimentar, organizat săptămâna aceasta de către firmele angajatoare.

Mulţi sosiţi, puţin aleşi. Sute de tineri din judeţul Gorj au participat, vineri, la Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenţi. Acţiunea a fost găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, începând cu ora 10:00. În speranţa că vor prinde un loc de muncă, tinerii au venit într-un număr mare şi au aşteptat la coadă până când le-a venit rândul să intre în zona standurilor special amenajate de către funcţionarii AJOFM Gorj. Din cei 160 de angajatori contactaţi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, doar 40 au fost prezenţi la bursă. Din păcate, din cele 467 posturi oferite, doar 30 sunt pentru absolvenţii cu studii superioare. “Pentru studii superioare avem inginer construcţii civile şi industriale, inginer căi ferate drumuri şi poduri, inginer hidro-energetic, inginer proiectant, consilier economic, consilier juridic, farmacist, consultant financiar. Iar pentru cei cu studii medii este o gamă variată de meserii în domeniul serviciilor. În baza de date a agenţiei avem 2000 de absolvenţi înregistraţi, iar agenţii de la bursă au venit cu o ofertă ce conţine 467 de locuri de muncă”, a precizat Ana-Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.

Ofertă slabă de locuri de muncă
Mulţi dintre elevii aflaţi în pragul absolvirii, care au participat la bursă, au declarat că nu sunt interesaţi să devină muncitori necalificaţi, fiind decişi să urmeze o facultate, alţii, deşi au venit optimişti, au plecat dezamăgiţi deoarece nu au găsit ceea ce căutau.
Absolvenţii au declarat că oferta angajatorilor a fost cam săracă anul acesta. De asemenea aceştia au sperat că vor avea o gamă largă de job-uri din care să poată alege. “Am depus două CV-uri în domeniul calculatoarelor pentru postul de operator-calculator. Era bine dacă la bursă veneau mai multe firme la care să fi depus CV-uri pentru că am fi avut o oportunitate mai mare de angajare”, a declarat o absolventă prezentă la sfârşitul săptămânii la bursă.

75 de locuri de muncă pentru şoferi de camion internaţional
La bursă, absolvenţii au putut aplica pentru un job în străinătate. 123 de locuri de muncă au fost disponibile în străinătatea prin Eures. Cele mai multe job-uri erau pentru meseria de şofer de camion internaţional în Ungaria 75 de locuri, asistenţi medicali în Maria Britanie, asistent manager, măcelari în Finlanda.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here