Deversează haznaua direct în șanț! Garda de Mediu a intervenit la Vladimir

8609

Un cetățean din Frasin, comuna Vladimir, și-a reclamat vecinul la Garda de Mediu Gorj, deoarece acesta își deversează haznaua în afara proprietății, în rigola stradală, aflată pe marginea drumului. Vecinul a reclamat în martie incidentul la Garda de Mediu, organism care i-a interzis respectivului să mai evacueze în stradă apele uzate din propria gospodărie. La aproape un an de la control, situația se repetă, cetățeanul Haralambie Hăinaru fiind acuzat că și-a reluat practica de poluare a zonei, mirosul în zonă fiind insuportabil.

În aprilie 2020, comisarii Gărzii de Mediu Gorj ajung la locuința din Vladimir, la cetățeanul acuzat că își poluează olfactiv vecinii. Comisarii constată că apele uzate generate din gospodăria lui Haralambie sunt colectate într-un bazin de beton, acoperit cu o bucată de tablă, de unde, printr-o țeavă, apa este dirijată spre rigola stradală.
Cum în localitate nu există sistem de canalizare, cetățeanul avea obligația să își facă un canal colector vidanjabil, nu să deverseze apele uzate în afara gospodăriei.
Garda de Mediu îi interzice cetățeanului să mai deverseze apele pe sol, dar recomandarea este ignorată cu desăvârșire de respectivul.
Practica este reluată, și în aceste zile, apele uzate ale familiei lui Haralambie ajung în rigola stradală. Disperați vecinii cer Gărzii de Mediu să intervină și să remedieze situația care a devenit de nesuportat.
A.S.

2 COMENTARII

  1. De acord cu.. Vasile!! Și asta este știre de presă!? Ca cetățeanul din Vladimir sunt cu miile în Gorj. Poate scrieți în fiecare zi câte un caz poate se sesizează autoritățile locale!

  2. Aloo,doamna Garda de Mediu in com.Vladimir exista apa si canalizare?Daca da,sa l amendeze pe cetatean ca nu s a racordat,dar daca nu exista ati fi drepti si corecti sa l amendati pe hotii care se prefac ca fac canalizare in Gorj dar de fapt numai ingroapa niste bani putini in pamant si restul in propriile buzunare,deci pe cine trebuie sa amendati???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here