Deţinutul Manţog nu a votat, alţi opt nu s-au trezit pentru urna mobilă

292

Penitenciarul Târgu-Jiu a solicitat urna mobilă Secţiei de votare nr. 39 din Târgu-Jiu pentru că 406 dintre deţinuţii aflaţi în unitatea de detenţie au cerut, în scris, să-şi exercite dreptul de vot la alegerile europarlamentare. În final, doar 398 au votat, opt deţinuţi, toţi aflaţi în aceeaşi celulă au refuzat să se mai prezinte la vot. Printre solicitanţii de urnă mobilă nu s-a aflat Ionel Manţog, care a trecut recent la regim deschis.

penitenciar (1)Urna mobilă a plecat la ora 8.00 atât la Penitenciarul Târgu-Jiu, cât şi la persoanele aflate în arest preventiv în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. La închisoare aveau drept de vot 534 de deţinuţi, dar 128 nu au vrut să voteze. În final dintre cei 406 care au cerut urna mobilă, doar 398 au votat, opt persoane nemaiprezentându-se la urne pentru europarlamentare. În ce priveşte persoanele aflate în arestul IPJ Gorj, din 15 cu drept de vot au votat doar 6.
Pentru arestaţii la domiciliu, 3 la număr în Gorj, s-a deplasat urna mobilă doar la o persoană, şi mai precis la Ninel Potîrcă care a vrut să voteze la palatul său din cartierul târgujian Meteor.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here