Deţinuţii şi paturile acestora, out din Penitenciarul Târgu-Jiu

1246

Odată cu aprobarea în şedinţa de Guvern de marţi seară a proiectului de lege privind graţierea şi ordonanţa privind modificarea Codurilor penale, nu numai deţinuţii cărora li se adresează noile modificări legislative vor fi scutiţi de efectuarea până la capăt a pedepselor, având cale liberă să iasă din penitenciare, ci paturile sunt schimbate. În plin scandal naţional privind graţierea, conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu a făcut ieri „curăţenie”. Zeci de paturi vechi în care deţinuţii îşi petreceau zilele şi nopţile au fost scoase din incinta unităţii, acestea urmând a fi înlocuite cu mobilier nou, achiziţionat încă de anul trecut. „Anul trecut, au fost achiziţionate 256 de paturi. Astăzi (n.r. ieri) a fost înlocuită ultima tranşă din aceste paturi, astfel că am fost nevoiţi să scoatem din incinta penitenciarului vechile paturi”, a declarat Lavinia Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu.
„Pe linia implementării standardelor privind condiţiile de detenţie, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie au fost efectuate reparaţii curente pe majoritatea camerele de deţinere şi au fost achiziţionate un număr de 256 paturi noi, paturi dotate cu saltele din burete ignifug şi cazarmamentul aferent. Începând cu anul 2016, pentru depozitarea alimentelor, toate camerele de deţinere au în dotare vitrine frigorifice”, se arată de altfel şi în raportul anual al activităţii Penitenciarului Târgu-Jiu pe 2016.
Izabella Molnar

3 COMENTARII

  1. Anul acesta penitenciarele vor primi pentru detinuti, mobilier nou de la IKEA, iar masa le va fi adusa de gardieni la ” botu’ calului “. Pai nu sunt si ei oameni ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here