Deţinuţii şi-au căutat un job în construcţii la Bursa Locurilor de Muncă

117

Un grup alcătuit din 14 persoane private de libertate de la Penitenciarul Târgu-Jiu au participat la sfârşitul săptămânii trecute la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Angajaţii unităţii de detenţie au stat cu ochii pe ei chiar şi în timp ce studiau oferta, mare parte dintre deţinuţi îşi căutau un loc de muncă în domeniul construcţiilor.

La Bursa Generală a Locurilor de Muncă şi-au încercat norocul şi deţinuţii din Penitenciarul Târgu-Jiu. Lavinia Lupu, purtătorul de cuvânt al instituţiei a precizat că este vorba despre persoane private de libertate care se vor libera în curând. “Ne-am prezentat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă cu 14 persoane private de libertate. Ţinând cont de faptul că am selecţionat persoane care vor fi analizate în comisia de propuneri pentru acordarea liberării condiţionate în următoarele şase săptămâni, aceştia s-au prezentat desigur pentru identificarea unui loc de muncă pe care să îl ocupe după liberare”, a declarat Lavinia Lupu.

Cu speranţa că după puşcărie vor intra în câmpul muncii
“O lună mai am până la eliberare, caut post în construcţii”, a spus unui dintre deţinuţii prezenţi la Bursa Locurilor de Muncă. Reprezentanţii AJOFM Gorj susţin că angajatorii nu au o problemă cu persoanele care se află în apropierea termenului de a fi discutate în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată. „Deţinuţii care au venit la Bursă sunt persoanele private de libertate care au făcut cursuri prin AJOFM Gorj şi care îşi doresc să ocupe un loc de muncă la eliberare. Angajatorii ştiu că participă şi deţinuţii şi nu sunt reticenţi la acest lucru”, a precizat Ana-Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Participarea persoanelor private de libertate la Bursa Locurilor de Muncă urmăreşte sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here