Deţinuţii învaţă teatru de la liceeni

221

vot penitenciar (1)Deţinuţii din cadrul trupei de teatru „Şansa”, de la Penitenciarul Târgu-Jiu, învaţă cum se joacă teatru de la elevii motreni.

Persoanele private de libertate au participat vineri la o repetiţie generală a unei piese jucată de adolescenţi.

Elevii de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru participă la festivalul de teatru pentru elevi, organizat de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. Cu această ocazie, vineri au avut o repetiţie generală, ocazie numai bună pentru persoanele private de libertate de a lua câteva notiţe. Din totalul de 19 persoane private de libertate, câte au mers la teatru, 12 fac parte din trupa de teatru. “Şi noi ne pregătim pentru Ziua Penitenciarelor, care este sărbătorită pe 29 iunie. Cu ocazia asta, pe 25, persoanele private de libertate vor prezenta trei colaje, tot pe scena acestui teatru”, a declarat comisar Lucia Prunariu, din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu.

Elevii – profesori

Persoanele private de libertate spun că au avut multe de învăţat de la elevii din Motru, care participă la festivalul de teatru. Punerea în scenă a piesei pe care o prezintă la eveniment a fost urmărită cu atenţie de către toţi deţinuţii participanţi. „Am fost invitaţi de elevii de la Motru să asistăm la o repetiţie generală. Mi se par foarte buni. Ne ajută să îi vedem pentru că şi noi pregătim nişte piese”, a spus un deţinut. Pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu vor urca, peste două săptămâni, şi membrii trupei de teatru „Şansa”, de la Penitenciarul Târgu-Jiu.

Concurenţi, la festivalul de teatru pentru elevi

Piesa pe care elevii Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru au repetat-o vineri, în prezenţa persoanelor private de libertate, face parte din festivalul de teatru pentru elevi „Constantin Stanciovici Brănişteanu”. Este vorba despre piesa „Şapte zile din viaţa lui Simon Labrosse, dacă viaţa lui vă interesează”, de Carole Frechette.

Cei zece elevi care joacă în această piesă au fost pregătiţi de actorul Ion Alexandrescu, de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. Respectiva piesă a participat la festivalul de teatru pentru elevi, care se află la ediţia cu numărul VIII şi care s-a încheiat ieri.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here