Deţinuţii din Târgu-Jiu merg la Mănăstirea Polovragi

334

Un grup format din 16 persoane private de libertate au avut ocazia să se reculeagă la Mănăstirea Polovragi, unde au fost în vizită. Aceşti deţinuţi sunt, potrivit purtătorului de cuvânt al penitenciarului Târgu-Jiu, Simona Dumitriu, persoane care manifestă atracţie spre viaţa spirituală şi spre activităţi religioase.

Vizita pe care deţinuţii au făcut-o la Mănăstirea Polovragi se încadrează în activităţile menite să îi reintegreze social şi nu numai, pe oamenii ajunşi după gratii. Potrivit Simonei Dumitriu, cei care merg la astfel de ieşiri sunt bine aleşi, potrivit înclinaţiilor spirituale. „Beneficiarii acestei activităţi sunt 16 persoane private de libertate din regim semideschis şi deschis de detenţie, care participă în mod constant la activităţi culturale şi moral-religioase, manifestând receptivitate pentru activităţile creative şi de edificare spirituală. Mânăstirea Polovragi se numără printre cele mai vechi mânăstiri din Ţara Românească, fiind cunoscută prin rolul său primordial în menţinerea credinţei ortodoxe de-a lungul veacurilor”, a mai spus Dumitriu. Deţinuţii participanţi au aflat şi ei despre mănăstire şi despre povestea ei, de-a lungul timpului.

Rugăciuni pentru familii

Deţinuţii au participat la slujba religioasă şi au avut ocazia să se reculeagă în Casa Domnului şi să se roage atât pentru iertarea păcatelor cât şi pentru sănătatea membrilor familiilor. „Cu această ocazie participanţii au asistat la Sfânta Liturghie şi Sfântul Maslu, au ascultat un scurt istoric al locaşului de cult, au aprins lumânări şi s-au rugat pentru ei şi familiile lor, iar apoi au putut admira interiorul mânăstirii, frescele originale din pronaos, picturile din naos (din secolul al XVII-lea), portretele votive ale ctitorilor şi mobilierul liturgic”, a mai spus Dumitriu. Prin astfel de ieşiri, purtătorul de cuvânt spune că se continuă tradiţia de a participa la activităţi care oferă deţinuţilor posibilitatea de a se regăsi spiritual şi moral şi de a conştientiza care sunt adevăratele valori.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here