Deținuții au talent! Spectacol după gratii

248

O colaborare între Ansamblul Profesionist “Doina Gorjului” și reprezentanții Penitenciarului Târgu-Jiu a dus la organizarea unui spectacol după gratii, în urma căruia 24 de deținuți au demonstrat că au talent. Evenimentul a avut loc, vineri, în curtea Penitenciarului Târgu-Jiu și a stârnit ropote de aplauze. “Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu a organizat la sediul unităţii, în curtea interioară, o activitate artistică în colaborare cu Ansamblul Profesionist «Doina Gorjului», care a avut drept scop promovarea, în rândul populaţiei carcerale, a muzicii tradiţionale româneşti, precum şi susţinerea de către Formaţia «Jiuleţul», alcătuită din deţinuţi custodiaţi de unitatea noastră, a unor momente artistice, incluzând dansuri populare şi muzică tradiţională românească, vocală şi instrumentală. Această activitate a urmărit conştientizarea de către deţinuţi a faptului că muzica populară românească reprezintă un domeniu complex, în care se îmbină armonios moştenirea artistică populară cu o activitate, încă vie în judeţul Gorj.

penitenciar-2Promovarea muzicii populare tradiţionale în mediul penitenciar reprezintă o modalitate directă şi eficientă de educare în spiritul ataşamentului faţă de valorile morale ale poporului român, faţă de tradiţiile şi obiceiurile vechi, dezvoltând spiritul de apartenenţă la comunitate”, a precizat comisarul șef de penitenciare Marius Oborocea, pentru Gorjeanul. Toate cele 24 de persoane private de libertate, care fac parte din Formația “Jiulețul”, condamnate la închisoare pentru diferite fapte, sunt deja cunoscute, după ce au participat, anul trecut, la Festivalul de Folclor, manifestare la care vor fi prezente și la toamnă, în Capitală. Deținuții primesc lecții chiar de la artiști ai Ansamblului Profesionist “Doina Gorjului”.
penitenciar-3Spectacolul a avut loc după ce, pe 30 iunie, reprezentanții Penitenciarului Târgu-Jiu au organizat “Ziua Porților Deschise”. 16 gorjeni curioși să afle ce se întâmplă în spatele gratiilor au intrat de bunăvoie în închisoare, între orele 09.00- 12.00.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here