Deţinuţii au mers la mănăstire

382
vizitare manastireUn grup de 20 de persoane private de libertate, din penitenciarul Târgu – Jiu, au vizitat, vineri, Mănăstirea Icoana.

Aceştia au fost primiţi de preotul capelan Mihail Groza şi au participat la slujba religioasă. De asemenea, au primit cărţi de rugăciune şi au luat masa împreună cu măicuţele.

Deţinuţii din Penitenciarul Târgu – Jiu au mers la mănăstire, s-au rugat şi au participat la slujba religioasă. Perspectiva zilelelor petrecute după gratii îi face pe aceşti oameni să caute, poate mai mult decât alţii, sprijin în Dumnezeu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului, Simona Dumitriu, „vizitatorii au fost întâmpinaţi cu multă căldură şi ospitalitate. Persoanele private de libertate au participat la slujba religioasă, s-au rugat şi au fost invitate de maica stareţă să servească masa. La plecare au primit cărţi de rugăciuni şi obiecte de cult”. Vizita a fost programată în contextul activităţilor moral-religioase, fiind un prilej de apropiere de divinitate, de reculegere şi curăţire sufletească. „Acest gen de acţiuni reprezintă o modalitate de resocializare, culturalizare şi menţinere a contactului cu exteriorul a persoanelor încarcerate. De asemenea, se urmăreşte cultivarea sentimentelor moral-creştine, precum şi aprofundarea mesajelor şi a învăţăturilor transmise de Biserica Ortodoxă”, a completat Dumitriu.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here