Deţinuţi, la bursa locurilor de muncă

218

ajofmUn număr de opt persoane private de libertate din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Târgu-Jiu participă astăzi la Bursa Locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Târgu-Jiu.

 

Persoanele private de libertate participante au o calificare profesională sau au absolvit un curs de calificare profesională pe perioada executării pedepsei privative de libertate şi sunt apte de muncă.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj este partener constant al Penitenciarului Târgu-Jiu în derularea cursurilor de calificare, în desfăşurarea activităţilor de mediere şi consiliere a persoanelor private de libertate. În anul 2011 sunt planificate să se desfăşoare zece cursuri de calificare în meseriile: bucătar, confecţioner articole din piele şi înlocuitor, zidar – pietrar – tencuitor şi crescător de animale. Prin desfăşurarea unor astfel de activităţi se doreşte familiarizarea persoanelor private de libertate cu particularităţile şi demersurile concrete ale obţinerii unui loc de muncă, fiind şi o bună modalitate de a exersa comportamentul civic.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here