Deținătoarea Cupei României la baschet și-a numit noul antrenor – Habemus antrenorum!

312

Energia Rovinari a ținut multă vreme secrete negocierile purtate pentru numirea noului antrenor al echipei de baschet, dar numele lansat de presa sportivă locală s-a dovedit a fi cel corect, Aleksandar Todorov fiind cel care a primit girul conducerii gorjene pentru sezonul 2014-2015.

Intrată în acest an în posesia Cupei României după un Final 4 de vis în care a învins principalele favorite, echipele care își dispută și finala campionatului până în meciul decisiv, Energia Rovinari trebuie să se pregătească să facă față și pe plan internațional, gorjenii urmând să joace în Cupa EuroChallenge. În acest sens, oficialii echipei gorjene și-au dorit să aducă un antrenor cu experiență internațională și s-au oprit la macedoneanul Aleksandar Todorov căruia i-au oferit un contract valabil pentru sezonul 2014-2015. Todorov vine la Energia de la Balkan Botevgrad și a mai antrenat pe KK Kumanovo și Vardar Skopje, în Macedonia, și pe Rilski Sportist Samokov, în Bulgaria. CV-ul antrenorului cuprinde mai multe trofee: două cupe ale Macedoniei, un campionat în Macedonia, dar şi o Cupă Balcanică.

Obiectiv, clasarea în primele șase
Președintele grupării gorjene, Laurențiu Răuț, spune că în alegerea făcută a contat foarte mult faptul că Aleksandar Todorov are experiență în meciurile din competițiile europene, acolo unde a jucat în mai multe rânduri în Liga Balcanică, pe care a și câștigat-o, dar și în EuroChallenge, acolo unde va juca din nou cu Energia în acest sezon. Răuț spune că pe lângă un parcurs onorabil în competiția europeană, Todorov va avea ca obiectiv o clasare între primele șase în Liga Națională: “Este un antrenor cu un CV important, iar noi asta am căutat. Am căutat un antrenor cu experinţă în cupele europene, unde ne dorim un parcurs cât mai lung, dar şi în campionat, pentru că ne dorim în viitorul sezon o clasare în primele şase echipe din Ligă”. Nici Cupa României nu este uitată de șeful clubului gorjean, însă este conștient că păstrarea trofeului va fi o misiune aproape imposibilă: “Trebuie să ne apărăm şi cupa, pe care am reuşit să o câştigăm anul acesta. Va fi destul de greu să ne apărăm acest trofeu pentru că acum toţi adversarii îşi vor lua măsuri suplimentare de precauţie după ce s-a întâmplat la această ultimă ediţie de cupă. Noi am avut şansa a patra la acest trofeu, dar am reuşit să îl cucerim. Părerea mea este că Todorov este un antrenor cu destulă experienţă şi cred că poate să îndeplinească obiectivele echipei de baschet”, a mai spus Laurențiu Răuț.

A urmărit echipa
Noul antrenor al Energiei, Aleksandar Todorov, a urmărit câteva meciuri ale echipei gorjene din sezonul trecut, așa că știe în mare jucătorii pe care Energia s-a bazat în trecut și are o idee formată în ceea ce privește numele pe care ar trebui să le păstreze și pentru viitorul sezon.
“Cunoaşte lotul Energiei, îl ştia şi în momentul în care am avut discuţii cu el. A văzut şi live meciul din Cupa României, cel cu Asesoft. El va fi antrenorul principal, iar Radu Stroescu, antrenor secund.
Din staff mai fac parte preparatorul fizic, grecul Giorgios Lithoupoulos, iar ca maseur vom avea un băiat nou, care cred că va aduce un plus la echipă. La nivel de lot suntem în construcţie, dar am avut câteva discuţii cu noul antrenor. Suntem în discuţii, dar cred că va veni şi el cu câteva propuneri, dar în mod sigur vor fi nişte schimbări”, a declarat președintele Energiei cu privire la staff-ul tehnic ce va conduce echipa în sezonul 2014-2015.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here