Despăgubiri pentru localnicii din Bâlteni ai căror porci au fost uciși pentru combaterea pestei

1244

În ședința de Consiliu Local de luni, 27 noiembrie 2023, la nivelul Primăriei comunei Bâlteni a fost adoptat un proiect de hotărâre ce prevede aprobarea suplimentării despăgubirilor acordate proprietarilor de porcine ucise pentru combaterea pestei porcine africane.

Astfel, toți cetățenii din satele componente localității Bâlteni care au fost păgubiți după ce animalele din gospodării le-au fost sacrificate în vederea combaterii pestei porcine africane, vor primi despăgubiri din bugetul local al Primăriei Bâlteni. Sumele aferente despăgubirilor vor fi achitate în baza tabelelor întocmite de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Mai precis, deși au fost despăgubiți de către stat, conducerea Primăriei Bâlteni a hotărât să le achite acestora ajutoare bănești suplimentare.
,,La nivelul Consiliului Local a fost aprobată deja hotărârea ce privește alocarea unor despăgubiri suplimentare pentru localnicii ai căror porci au fost sacrificați. Ei deja au primit despăgubiri din partea celor de la DSV de 10 lei/kg, iar suplimentar noi le vom oferi 8 lei/kg. Oamenii vor trebui să vină la noi să depună o cerere și în baza acesteia, dar și analizând tabelele de la DSV Gorj, noi le vom achita sumele aferente. Estimăm că în această situație se află circa 40 de oameni din comuna Bâlteni. În acest sens, pentru acordarea despăgubirilor, noi am alocat din bugetul local suma de aproximativ 75.000 de lei”, a declarat Marius Popescu, secretarul Primăriei Bâlteni.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here