Deşi împarte aceiaşi curte, Potârcă are interdicţie de a-şi vizita nepotul

103

constantin-ninel-potarca-Fostul candidat la preşedinţie Constantin Ninel Potârcă a fost pus în libertate, în noaptea de miercuri spre joi, după ce instanţa a respins cererea procurorilor de a emite mandat de arestare preventivă pe numele lui, pentru evaziune fiscală, însă are interdicţie de a părăsi municipiul Târgu Jiu.

De asemenea, acesta are interdicţie de a-şi vizita nepotul care locuieşte în casa situată vizavi de a sa.

Zeci de susţinători şi prieteni l-au aşteptat pe Potârcă la ieşirea din arestul IPJ Gorj, acesta precizând că îi va da în judecată, la rândul său, pe anchetatori.

“Ei au ridicat problema că mă sustrag de la cercetări, dar în acest dosar al doilea cercetările au început azi (n.r. miercuri). Unde să mă sustrag că eu eram în arestul Poliţiei?! O tâmpenie! Cum poţi să susţii tu, procuror, o aşa tâmpenie? Cum să mai fac eu o infracţiune în perioada asta? Au vrut doar să mai mă ţină 24 de ore la beci”, a declarat Potârcă la ieşirea din sediul IPJ Gorj. Acesta a criticat însă şi deciziile judecătorilor, prin care i-a fost limitată deplasarea prin ţară, el având interdicţie de a pleca din Târgu Jiu, deşi susţine că are afaceri inclusiv la Bucureşti.

Vecini de casă şi arest

Potârcă spune că, de asemenea, nu are voie să se întâlnească pe parcursul anchetei cu nepotul său, care a fost, de asemenea, eliberat, cei doi locuind însă în aceeaşi curte din cartierul Meteor. “Să nu mă întâlnesc cu nepotul meu este o problemă pentru că amândoi stăm în aceeaşi curte . Te doare mintea de aşa ceva! Tatăl lui e cardiac, se poate întâmpla orice, să aibă nevoie de ajutor şi eu să nu mă întâlnesc cu el. Nu am voie să mă întâlnesc nici cu contabila, deşi ea are de depus acte contabile”, a precizat Potârcă, în dosarele deschise pe numele său fiind implicate alte două persoane, printre care şi contabila firmelor sale.

Constantin Ninel Potârcă i-a acuzat pe poliţişti că sunt ,,pesedişti”, el fiind convins că reţinerea sa succesivă timp de două zile este şi o consecinţă a candidaturii sale de anul trecut. “M-au întrebat de ce am candidat şi le-am spus că am candidat ca independent, fără să primesc vreun ban. Cred că sunt pesedişti. Eu am dat voturile lui Traian Băsescu şi cred că e o răzbunare din partea lor. Am şi martori în acest sens. Am văzut că pun atâta accent pe problema asta. …Ei cred că cei care l-au ajutat pe Traian Băsescu să ajungă la rezultate pentru a fi preşedintele României normal că încearcă să ne dea o lecţie. Pe mine doar m-au denigrat în faţa oamenilor de afaceri şi pierd foarte mult”, a declarat Potârcă.

Atât Constantin Ninel Potârcă, cât şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au declarat recursuri la ambele decizii în urma cărora magistraţii au dispus anchetarea acestuia în stare de libertate. Procurorii solicită în continuare arestarea preventivă a fostului candidat la Preşedinţia României, în timp ce Potârcă doreşte să nu îi fie restricţionat dreptul de a se deplasa prin ţară. Potârcă a candidat ca independent, în urmă cu un an, la Preşedinţia României, din partea etniei rromilor, el obţinând mai puţin de 1.000 de voturi în întreaga ţară.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here