Descoperire uimitoare! Microbuz percheziționat în trafic

410

Un banal control al Poliției Rutiere s-a încheiat cu reținerea unui șofer din Suceava. Bărbatul de 40 de ani, din comuna Stroiești, a fost depistat de oamenii legii din Gorj, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67, pe raza comunei Bengeşti-Ciocadia. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că plăcuţele de înmatriculare figurează ca fiind atribuite unui alt autoturism, iar cu seria de şasiu a autoutilitarei verificate este înregistrat un alt autoturism. În urma unor verificări amănunțite a fost făcută o altă descoperire.

contrabanda2”Cu ocazia controlului, conducătorul auto a prezentat poliţiştilor mai multe documente, despre care există suspiciunea că sunt false, fapt pentru care s-a dispus reţinerea acestora pentru cercetări. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. În urma continuării cercetărilor s-a procedat la efectuarea unui control, ocazie cu care, în capitonajul întregului interior al autoutilitarei au fost identificate mai multe ţigări de provenienţă străină, netimbrate, ambalate în pachete şi cartuşe”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj. La fața locului au fost chemați și polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, care au descoperit 481.860 de ţigarete, fiind întocmit dosar penal și pentru săvârșirea infracţiunii de contrabandă.
contrabanda3Ionel Cruț a fost reținut pentru 24 de ore, iar, ieri, instanța a dispus arestarea sa pe o perioadă de 30 de zile. ”Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Novaci a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. De asemenea, în cauză s-a dispus instituirea indisponibilizarea țigaretelor ridicate și a autoutilitarei adaptată și folosită la săvârșirea infracțiunii, în vederea luării măsurii confiscării speciale. Prejudiciul produs statului și toate împrejurările săvârșirii infracțiunii, sunt în curs de stabilire”, a precizat Dumitru Dobre, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here