Descinderi la Primăria Bengeşti-Ciocadia: Primarul Geogia şi cinci consilieri, audiaţi în instituţia publică

2603

Mai mulţi poliţişti de la Târgu-Jiu şi reprezentanţi ai Prefecturii Gorj au descins luni dimineaţă în sediul primăriei din Bengeşti-Ciocadia în urma unor reclamaţii legate de modul defectuos de realizare a lucrărilor de asfaltare a drumului sătesc din cătunul Ghia, aparţinând satului Ciocadia. Lucrările s-au finalizat cu maxim patru luni în urmă, fiind realizate de mântuială, lucru sesizat cu ochiul liber, de către o firmă al cărui nume este necunoscut chiar şi de către aleşii locali, audiaţi ieri în primărie. De altfel, primarul Victor Geogia a fost unul dintre cei audiaţi de poliţişti în biroul personal, dar şi, separat, alţi cinci consilieri locali, anchetatorii încercând să afle dacă drumul plin de gropi, extrem de îngust, cu un strat de asfalt de 5 cm şi deja surupat a fost sau nu recepţional, el fiind achitat, la cererea edilului local, din bani publici.

Luni dimineaţa la ora 9.00 la Primăria Bengeşti-Ciocadia au descins organe de poliţie în frunte cu şeful Corpului de Control al Prefecturii Gorj. Venirea anchetatorilor survine la scurt timp după ce, săptămâna trecută, organele de poliţie au mai venit o dată în primărie, au sigilat biroul de Achiziţii Publice, ridicând o serie de documente de la Daniel Giurgiu, referentul pe Achiziţii Publice. Joi a fost audiat de altfel şi secretarul primăriei, Cătălin Cheroiu, la Târgu-Jiu tot în urma unor reclamaţii legate de felul în care s-a selectat, fără licitaţie, o firmă privată, fără licenţă, pentru introducerea, în gospodăriile localnicilor din comună, a unor contoare de apă. Constantin Smaranda, localnic al comunei, se pare, ar fi făcut la Parchet şi Poliţie sesizarea legată de acest aspect, al selectării firmei care solicitase câte 1000 de lei de la fiecare casă unde băga contor de apă. Se pare că, singurii care nu au achitat suma în cauză au fost primarul Victor Geogia şi secretarul primăriei, care au beneficiat gratis de către un astfel de contor.

Consilierii, audiaţi în biroul consilierului juridic
Cu ocazia descinderilor, o parte a consilierilor locali din Bengeşti-Ciocadia au fost audiaţi direct în primărie, restul fiind audiaţi la postul de poliţie comunal, de către locotenentul Burci de la Novaci. Ion Marica de la PSD, Ion Voicu de la UNPR, Dănăcică Ovidiu de la PRM, Constantin Rebeca de la PPDD şi Apostoiu Ion de la PC au răspuns întrebărilor poliţiştilor, marţi, în biroul juristului instituţiei publice, loc în care au fost chemaţi, dimineaţa, de anchetatori.
Consilierii au fost întrebaţi dacă licitaţia legată de drumul de la Ghia a trecut sau nu prin Consiliul Local, întrebare la care aleşii au răspuns negativ, primarul fiind cel care a încredinţat, după capul său, lucrarea în cauză. De asemenea, aleşii au fost chestionaţi dacă ştiu despre o altă lucrare, realizată în urmă cu maxim 4 ani pentru drumul din satul Birci. Lucrarea în cauză a fost realizată, de asemenea, defectuos, ca şi drumul din Ghia, ambele fiind strâmte, cu hopuri şi lipsite de o recepţie adecvată. Drumul din Ghia este plin de denivelări, o maşină cu bitum răsturnându-se pe artera rutieră recent realizată. Consilierii au spus că nu cunosc firma care a realizat lucrarea, iar unii au spus despre celălalt drum că este fără strat de protecţie şi fără tuburi.
victor geogiaAnchetele legate de aceste drumuri ar avea la bază nişte sesizări anonime se vorbeşte în Primăria Bengeşti-Ciocadia. Aleşii au mai fost întrebaţi şi despre maşina primarului reparată de banii primăriei, lucru relatat şi de presa locală, în urma unor sesizări la adresa primarului Geogia dar şi despre felul în care acesta şi-a împroprietărit mama cu un teren în Câmpul Mare lângă restaurantul Amanda.

Primarul din Bengeşti-Ciocadia a fost condamnat de două ori cu suspendare în cele trei mandate ale sale. Edilul a fost acuzat în mai multe rânduri de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, însă magistraţii de la Judecătoria Novaci au clasat ultimul dosar după ce, iniţial, aceeaşi instanţă îl condamnase la 6 luni de închisoare cu suspendare.
Anamaria Stoica

 

8 COMENTARII

 1. Domnilor,

  Poate aceste autoritati vor citi Domino din data de 02/01/2015 si se vor deplasa si la Ticleni unde 90 la suta din lucrarile pe anul 2014 au fost incredintate de catre Primar in mod direct la anumite firme.Aici exista o organizatie infractionala prin care se aloca incrucisat lucrarile .

  • Este evident că la Țicleni lucrurile în ultimii ani s-au schimbat mult în bine, iar asta nu-i pe placul unor doritori ai scaunului de primar. D-le Gheorghe Popescu, ar fi trebuit să ai posibilitatea să citești și dreptul la replică dat spre publicare de primărie, dar nu aveai cum pentru că ziarul Domino nu l-a publicat, din motive ce pun sub semnul întrebării nu doar profesionalismul (care presupune o cercetare prealabilă riguroasă pentru fiecare articol în parte), ci chiar interesul material al acestora.
   Altfel, este public – vz. site e-licitație – că la Țicleni 70% din contracte s-au atribuit în 2014 prin SEAP, în condițiile în care procentul obligatoriu este de 40%. De asemenea, tot public este că acele contracte atribuite direct au valoare de 400 lei – 700 lei, reprezentând contracte de dirigenție de șantier. În concluzie, ești un om invidios, ca se poate face ceva legal și la Țicleni, pentru localitate și oamenii acesteia.

 2. Domnilor,

  Poate autoritatile aste vor vedea si articolul din Domino din data de 02/01/2014 prin care la Ticleni 90 la suta din lucrari au fost atribuite in mod direct.la Ticleni este organizata o retea infractionala prin care rotesc lucrarile la comanda unuia care ii dirijaza.Precizez ca lucrarile sint receptionate la mese festive , de prin birou si nicidecum la fata locului cum prevede legea.lucrarile sint de o proasta calitate si cantitativ lasa de dorit.

 3. Poate trece DNA-ul si pe la primarul Jurebie Florindin comuna Sacelu. Asta impreuna cu contabilul a furat miliarde de lei din bugetul local. Statiunea a fost trecuta in proprietatea primarului….. jaf la drumul mare.

 4. BAT CLPOPOTELE PT ACEST PRIMAR,CRED CA I VINE RINDUL SA STEA LA MITITICA CA PREA IA PACALIT PE CEI DE LA JUSTITIE.ATENTIE! BAT CLOPOTELE NEA VICTORE ,SE APROPIE SFARSITUL……THE END

 5. Ar fi bine sa ne faceti o actualizare a informatiilor, asa aflam ce s-a intamplat in continuare. Pana atunci multumiri pentru asfaltul de pe Ghia care s-a crapat, surpat, mai este putin pana la aparitia gropilor….cate locuri de munca s-au creat in comuna?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here