Descinderi la medici, şcoli auto şi ofiţeri de la Permise

328

Zi grea ieri pentru mai mulţi medici din municipiu, dar şi pentru patronii câtorva şcoli de şoferi din oraş, asta ca să nu-i mai punem la socoteală pe ofiţerii Serviciului de Permise Auto din cadrul Prefecturii Gorj, doi dintre aceştia fiind suspectaţi că închideau ochii la diferiţi candidaţi în schimbul unor avantaje personale. Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie au descins la mai multe locaţii din oraş, toţi cei vizaţi fiind duşi la audieri, culmea, nu la Poliţie, ci la sediul Jandarmeriei, Brigada Antitero a Jandarmeriei fiind cea care a fost implicată în descinderile de la Târgu Jiu.

Cristi Stroe este poliţistul cel mai cunoscut din acest dosar, el fiind ofiţer examinator la Serviciul de Permise Auto. Mascaţii l-au luat din timpul unui examen prin oraş şi l-au dus la Poliţie, pentru scurt timp, dar şi la vila pe care o deţine în centrul oraşului, el fiind convins că nu are nicio vină şi că a fost implicat în anchetă degeaba. Ofiţerul spune că pe parcursul audierilor a fost chestionat în legătură cu modul în care omul de afaceri Marius Benegui a obţinut permisul de conducere în vara acestui an, examenul fiind susţinut cu el. Stroe afirmă că este prieten cu Benegui şi nu se pune problema să-i fi cerut mită pentru acel examen. „Am fost audiat şi acuzat de trafic de influenţă pentru că am dat examen cu dl Marius Benegui, care a fost programat aleatoriu, de calculator, să susţină probele cu mine. Mi se reţine faptul că i-am solicitat bani, bunuri. Dacă e prietenul meu de 19 ani, îl ştie toată ţara, nu-i cer eu lui bani. În iunie 2013 a dat el examen, dar nu mai ştiam exact, că am până la 14 candidaţi odată”, a spus Cristian Stroe.

30 de dosare de candidaţi, ridicate de la Permise
Şeful Serviciului Permise din cadrul Prefecturii Gorj, comisarul şef Ştefan Ţacu a precizat că ofiţeri DGA au venit la sediul instituţiei şi au ridicat circa 30 de dosare ale unor candidaţi care au susţinut examene în ultimele şase luni. Ţacu afirmă că le-a cerut atât subordonaţilor săi, cât şi medicilor să dea dovadă de obiectivitate şi să întocmească dosarele în cel mai corect mod cu putinţă întrucât, în astfel de situaţii, „răspunderea este individuală”. „Personal, unde am avut posibilitatea să le transmit medicilor care încheie aceste fişe medicale, le-am cerut să dea dovadă de obiectivitate maximă, dar, vedeţi, eu sunt aici, dânşii sunt la cabinetele dumnealor. Şi colegilor mei le-am cerut zilnic obiectivitate şi integritate. Acum răspunderea este individuală”, afirmă Ţacu.
Ofiţerii DGA au efectuat percheziţii şi la vila din centrul oraşului a poliţistului Cristian Stroe, dar şi a medicului oftalmolog Dana Vodislav, de la aceasta fiind ridicaţi câţiva saci de documente, precum şi patru arme de vânătoare, deţinute legal, dar păstrate în condiţii improprii. Unul dintre fii acestui medic a fost luat de ofiţerii DGA şi dus la mai multe adrese din oraş unde erau efectuate descinderi, inclusiv la farmacia deţinută de Dana Vodislav, dar şi la alte cabinete medicale. Dana Vodislav a fost condamnată definitiv în urmă cu doi ani la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că ar fi luat mită de la o pacientă pentru a-i pune parafa pe un document medical ce permitea încadrarea persoanei respective într-un anumit grad de handicap.
De asemenea, soţul Danei Vodislav, Cristinel Vodislav, este judecat în prezent la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul „Steriletul”, o anchetă în care sunt puşi sub acuzare de către Direcţia Naţională Anticorupţie foşti oficiali din Ministerul Sănătăţii. Aceştia sunt judecaţi pentru că ar fi primit mită de la firma lui Vodislav pentru a achiziţiona la suprapreţ sterilete necesare în spitalele din ţară.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here