Deschiderea anului școlar la Liceul Tehnologic din Țicleni

335

În jur de trei milioane de elevi au început, ieri, anul şcolar, care vine cu noutăţi legate de vacanţe mai lungi şi manuale gratuite pentru toată lumea, chiar dacă se mențin și unele lacune legate de aceleași vechi probleme pe care le cunoaștem cu toții. Așa cum spunea primul-ministru, Dacian Cioloș, școala românească trebuie să vină cu o schimbare de perspectivă care să lase elevilor și un spațiu de exprimare, pentru a înțelege mai bine, mai ales pentru ei înșiși, ce înseamnă responsabilitatea.

Elevii să fie în viitor mai conștiincioși la învățătură și disciplină
Într-o atmosferă de sărbătoare și de bucurie firească a reîntâlnirii cu cei dragi, începutul anului școlar la Liceul Tehnologic Țicleni a purtat amprenta dorinței de înnoire, ca o dovadă că învăţământul românesc Fotografie0807trebuie să treacă prin mai multe schimbări structurale, tocmai pentru a scoate în evidență importanța generală a consecinţelor pe care le va avea asupra felului în care urmează să se facă educaţie în următoarele 35 de săptămâni, între 12 septembrie 2016 – 16 iunie 2017, mai ales că toți ne gândim și ne dorim o școală care să-i facă pe copii să gândească mai bine, mai clar şi mai precis, pentru a putea analiza situaţii complexe şi a decide atunci când viața o impune. La festivitate au participat oficialități județene în frunte cu domnul Ion Călinoiu, cel care i-a îndemnat pe elevi să fie în viitor mai conștiincioși la învățătură și disciplină, reprezentanți ai administrației locale în frunte cu d-l Primar Constantin Radu, care la rândul său, i-a sfătuit pe copii să caute în acest an și performanța la învățătură, domnul ing. Ion Fotografie0809Tică, managerul general al firmei «Expert Petroleum», cea care a preluat acţiunile fieldului de la Țicleni, care aparțineau până de curând firmei «Petrofac» și care face parte din «GMS Holdings Group», în perspectiva dezvoltării unui parteneriat în care se înscriu și o serie de facilități acordate elevilor, mai ales celor de la învățământul profesional, așa cum a menționat domnia sa.

Deviza liceului să fie performanța
În cuvântul festiv și în mesajul său, adresat mai întâi elevilor, domnul prof. Mihai Istrate, directorul liceului care din vara acestui an a primit titlul de «școală europeană», a salutat «sunetul primului clopoțel», chemându-i pe elevi la seriozitate, la autodepășirea propriilor limite, spunându-le părinților Fotografie0810că e bine să treacă cel puțin o dată pe săptămână pe la școală, pentru a cunoaște situația copiilor, solicitându-le colegilor profesori ca deviza lor să fie performanța, la un liceu care beneficiază de cea mai bună dotare din județ. În final, elevii au mers la clase împreună cu diriginții lor și au fost sfătuiți să realizeze o bună percepție socială, pentru a fi împliniți, atât în școală, cât și în afara școlii.
Profesor, Vasile GOGONEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here