Derby-ul european al campionatului

283

Energia și Steaua se întâlnesc duminică la Târgu-Jiu în singura confruntare europeană pe care campionatul intern o poate oferi în acest moment. Energia reprezintă România cu succes în FIBA Europe Cup, unde a obținut deja biletele pentru faza a doua a competiției, în vreme ce Steaua este echipa românească invitată să participe la Euro Cup, unde continuă tradiția deschisă de Asesoft Ploiești.
Cele două echipe încep meciul cu situații complet diferite în competiția internă față de ceea ce au reușit în competiția europeană. Steaua este ultima în grupa D a Euro Cup, cu doar două victorii și cinci înfrângeri, dar stă bine în campionat, unde are o singură înfrângere din șapte partide disputate. În schimb, Energia, în ciuda parcursului aproape impecabil din Europa, are probleme serioase în campionat, unde are doar trei victorii obținute din opt meciuri jucate. Tocmai de aceea, partida are un caracter decisiv pentru trupa lui Constantinides, oarecum obligată să obțină victoria dacă vrea să continue lupta pentru obiectivul impus în campionat, acela de a juca în play-off.
Meciul dintre cele două reprezentante ale baschetului românesc în Europa se va disputa sâmbătă, de la ora 19:45, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here